Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.01.2015

Різдвяне вітання від архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора


Різдвяні послання від архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора


Різдвяне вітання архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора боголюбивим пастирям, кліру і всім вірним Полтавської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Дорогі браття і сестри! Христос народився! Славімо Його!

 Цьогоріч ми зустрічаємо Різдво Христове у непростий час. Радість і тепло свята змішані з почуттям тривоги, болю і смутку у зв’язку з агресією Росії проти нашої держави. Біль втрат, тривога за нашими військовими і всіма людьми, які страждають через війну на Донбасі, не дають нам у повноті відчути неповторну атмосферу українського Різдва з колядками, веселими привітаннями, вертепами.

Однак Різдво Христове все одно залишається особливим святом для нас. Наші душі наповнені радістю, адже різдвяні привітання підносять наш розум і серце до Неба. Бо як тоді, так і тепер ми чуємо слова Ангелів: «нині…народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь» (Лк. 2, 11).

Бог народився по плоті, прийшов у цей світ, щоб зцілити людську природу, тобто нашу душу і тіло, від гріха, звільнити нас з під влади диявола і повернути нам єдність зі своїм Творцем. Через народження Сина Божого нам дарована можливість стати причасниками іншого, Божественного життя.

Боговтілення є виявом любові Бога до Свого творіння – людини. Однак прихід у світ Сина Божого розділив людство на тих, хто щиро прийняв Христа і на тих, хто Його відкинув й зненавидів. Таким світ буде до другого пришестя Спасителя. У кожному поколінні будуть іроди, які вбиватимуть дітей, заради збереження своєї земної влади і панування над народами. Але кінець таких правителів буде страшним. За словами псалма «смерть грішника люта» (Пс. 33, 22).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяна зірниця

Зло ніколи не переможе добро. Як і тоді, у ніч Різдва Христового, Бог явив Свою любов і піклування про рід людський. Так і тепер Бог не

полишить наш народ у цих стражданнях, але через скорботи оновить нас і приведе до кращого життя. А головне, оновить нас для життя вічного.

Тепер усе залежить від нас. Якщо ми обиратимемо добро, любов до Бога і ближнього – будемо з Христом у вічній радості. Якщо ж обиратимемо ненависть, егоїзм, заздрість, любов до влади і наживи – будемо з дияволом у пеклі.

Коли людина перебуває з Богом, то жодні земні події і навіть страждання не можуть відібрати у неї відчуття повноти життя, радості й душевного миру.

Полтавщина сьогодні разом з усією Україною проявляє свою небайдужість і жертовність, здійснюючи допомогу нашим військовослужбовцям. Подвиг українських військових є проявом любові до свого народу і до своєї земної Батьківщини. А наша згуртованість є виявом того, що ми достойні мати свою державу. Відстоювання гідності на Майдані та війна з агресором на Донбасі згуртувала нас і навчила дієво служити один одному. Адже справжня любов і є служінням один одному. Без такого жертовного служіння не можливо збудувати сім’ю, суспільство, державу. Коли ми жертвуємо собою заради ближнього ми являємо справжню любов!

Отже, дорогі браття і сестри, зігріваймо один одного жертовною любов’ю. Будьмо уважні один до одного. Чесно і відповідально виконуймо свою працю на благо народу. Робімо так не лише в час небезпеки і скорботи, а будьмо такими завжди, щоб перебувати з Христом і стати причасниками вічного блаженного життя в Царстві Небесному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримуючи платіжки з новими тарифами, гребінчани перестають платити

Спасіння, яке дарував нам Богомладенець Христос, не є чимось формальним чи абстрактним. Спасіння є життям у тісній єдності з Богом. Коли ми взиваємо: «Господи допоможи мені!» – ми єднаємося з Богом. Коли ми підтримуємо знедоленого, відвідуємо хворого, даємо потребуючому – ми єднаємося з Богом. Коли ми відкидаємо гнів на брата свого, навіть коли він тяжко нас образив – ми єднаємося з Богом. Коли ми чесно виконуємо свої обов’язки на роботі, коли ми відповідаємо любов’ю на прояви зла – ми з Христом і стаємо причасниками нетлінного життя.

Живучи так ми завжди будемо відчувати справжню радість Різдва Христового. Христос завжди буде з нами!

У ці святкові дні, сердечно вітаю благочинних, настоятелів та усе духовенство Полтавської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Бажаю, щоб віра у вічне блаженне життя з Богом надихала вас на самовіддане пастирське служіння своєму народові. Щиро вітаю з Різдвом Христовим усіх полтавців, які захищають наш народ від агресора на східних теренах України. Молитовно зичу нашим воїнам міцності духу, терпіння й утіхи від Бога. Завдяки вашому подвигу на Полтавщині не розриваються снаряди російських «градів» і мінометів, а йде мирне життя. Вітаю зі святом

представників обласної та місцевих влад. Молитовно зичу, щоб не жадоба до грошей, а лише любов до Бога і до українського народу керувала вашими вчинками. Від усієї душі вітаю всіх вірних Полтавської єпархії. Хай втілений Син Божий зміцнює нашу віру у перемогу добра над злом, укріпляє надію у краще майбутнє, дарує єдність у відстоюванні своєї свободи та благословить на добрі справи!

Христос народився! Славімо Його!
ФЕДІР, АРХІЄПИСКОП ПОЛТАВСЬКИЙ І КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ


Схожі матеріали:
👁 1118
Категорія: Полтавщина
Теги: січень, свято, різдво




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ