Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.06.2013

Таланти Гребінківщини організували творчий вечір «Все починається з любові»


«Пісня про Гребінку» - гімн рідному місту Ніни Третяк має три різних музичних варіанти


«Все починається з любові»

Таку  назву має книга нашої землячки, журналістки, члена Національної спілки журналістів України Ніни Третяк.

Ніна Павлівна свого часу закінчила факультет журналістики Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка, працювала  редактором районного радіомовлення, нині – директором районної телестудії «Гребінка».

І поряд із творенням  історії сучасності, як називають складну журналістську професію, вона  писала і пише  поезію, передусім, для себе, для своєї душі, а також пісенні тексти. Нещодавно видала дві книги.

А з них  полилися тексти, які  стали піснями. І більшість з яких  вперше прозвучали на творчому вечорі на нашій рідній благодатній гребінківській землі, що відбувся 8 червня 2013 року в Гребінківському  районному Будинку культури. В залі був аншлаг!
   
Дійство  співпало із професійним журналістським святом, то ж керівники району, голова РДА Василь Пісня та голова районної ради Валерій Зінченко, вручили іменинниці Почесну грамоту Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення за значний особистий внесок та якісне становлення телебачення і радіомовлення, та з нагоди Дня журналіста.

До речі, портрет Ніни Третяк за успіхи в праці занесено на районну Дошку Пошани, її багаторічну, сумлінну працю відзначено численними грамотами та подяками. Вона особисто, та очолюваний нею колектив, який привітав свого директора , були лауреатами та дипломантами  конкурсів професійної майстерності. Напутні  сердечні слова  стали приємною передмовою до свята, в якому звучали поетичні твори і 20 пісень обдарованої авторки, десять із них презентували самодіяльний композитор Людмила Мехедова та виконавиця Наталія Мехедова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для гребінківських школярів вікно в Європу відкрив Сергій Савелій (ФОТО)

Над обробкою пісень попрацював аранжувальник Олександр Данько, над подачею в концерті –  звукорежисер Сергій Магазій. З цих пісень повіяло  бузковим туманом,  запахом матіоли, весняним квітом яблунь і найсвятішими почуттями любові та ніжності.

«Подібне до ясної зірки моє село моє Лазірки» –  освідчувалася в любові до рідного села Ніна Третяк. Рідна земля як совість  в душі кожного із нас. Рідне село барвінком перевите, з пахучими первоцвітами та золотими житами, із вічним материнським чеканням  в серці авторки втілилося в пісню «Село, моє село», яку виконала молода співачка, випускниця Переяслав - Хмельницького державного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Наталія Мехедова.  





Сімейний дует композитора та виконавиці Людмили та Наталії Мехедових сердечно подякували за добро і науку  своїх наставників, вчителів музичної школи, всіх, хто допомагав в підготовці концерту, і, насамперед, працівників районного Будинку культури, очолюваного Олександром Ільчуком, юних вихованців дитячої музичної школи на чолі з Іриною Онищенко, які прикрасили музичні номери танцями та численних глядачів. Наталія  Мехедова  яскраво, проникливо виконувала пісні разом із солістом РБК В’ячеславом Романовим та  із мамою Людмилою Миколаївною.

На запрошення організаторів на свято  до рідного Гребінчиного краю завітала наша славна землячка, молода українська співачка, солістка Національної філармонії України та Заслуженого ансамблю Збройних Сил України Ярослава. Співачка  із сольними концертами виступала на столичній сцені, в обласних центрах та райцентрах, а того дня  вона  натхненно співала зі сцени будинку культури, звідки розпочинала свої кроки  до нинішнього успіху та визнання. І першою виконала пісню на слова Ніни Третяк «Горнуся до тебе поглядом».





Особливо приємним виступом для королеви балу було читання поезії її внучкою, юною учасницею концерту Софією Піснею. Неповторний ведучий, однокурсник, Заслужений журналіст України Сергій Савелій побажав Софійці такого ж яскравого поетичного, пісенного  хисту, який має її родина. І жартома зазначив : « А в тебе він повинен бути іще яскравішим, бо ти маєш красиве українське прізвище ПІСНЯ!».

До приємних щирих привітань приєдналася іще одна однокурсниця Н.П. Третяк Ніна Бай, авторка семи прозових та поетичної книг, поетеса - піснярка, яка має в творчому доробку твори написані незабутнім композитором та виконавцем Анатолієм  Горчинським  та молода поетеса, авторка поетичної збірки  «За лаштунками душі» Марина Жукотанська, яка прочитала поезію Ніни Третяк «Вклонітесь Українцю».  
 



Заслужений журналіст України Сергій Савелій



Поетичні твори  та пісні на слова Ніни Третяк, музика Ольги Компанець в обробці Василя Сириці «Ой свашечко, свахо», «Що то за гора» та «Журавлі» виконав  Лауреат Всеукраїнських  пісенних конкурсів та фестивалів,  народний  фольклорний  ансамбль обрядової пісні «Свашечки» із Черкащини, привітавши винуватицю торжества запашним короваєм та квітами. До «Свашечок» приєднався самодіяльний пісенний гурт із села Короваї Гребінківського району «Сусідоньки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська журналістка презентувала одночасно дві власні книги (ФОТО)

Керівник гурту Надія Василенко разом із учасницями колективу написали декілька пісень на слова Ніни Третяк. Вони були першими, хто виконав пісні авторки на презентації її книг, разом з іншими  втіливши  мрію поетеси  в життя: почути свою поезію піснею.





«Пісня про Гребінку» - гімн рідному місту Ніни Третяк має три різних музичних варіанти. Самодіяльний композитор, бард Віктор Пшеничний запропонував  свій варіант пісні.

Одна із улюблених пісень наших авторів  «Горнуся до тебе поглядом». Хоча, як зізналася авторка, спочатку цей твір не збиралася включати до поетичної збірки. Але ж вийшла гарна, зворушлива пісня! Одна із перших! Ця пісня  прозвучала у виконанні солістки Національної філармонії України та Заслуженого ансамблю Збройних сил України Ярослави. Музику написав полтавський  композитор Руслан Білишко. Інший варіант пісні «Горнуся до тебе поглядом» на слова Ніни Третяк запропонувала  самодіяльний  композитор Людмила Мехедова, яку виконала із донькою Наталією. Родинний дует також був щирим і прекрасним.





Ведучий вечора Сергій Савелій говорив із залом не тільки прозовим і поетичним словом, але й  разом із дружиною Світланою зворушливо  виконав пісню, а також  провів експрес – інтерв’ю із щасливими власниками призів, розважав зал дотепними жартами та  цікавими спогадами.
   
Оновлений  зал РБК був додатково чудово декорований завдяки зусиллям та творчому  хисту організаторів. «Я безмежно вдячна за цей вечір. Кланяюсь доземно депутату Полтавської обласної ради, голові обласного благодійного фонду Михайлу Михайловичу Кривошею, який благословив у світ мої книги, звідки черпали твори композитори та виконавці. , - підкреслила Н.П.Третяк. - Щира подяка Людмилі Миколаївні Мехедовій та Оксані Владиславівні Цимбал  за ідею та втілення в життя мого творчого вечора.

Сподіваюсь, що наша співпраця продовжуватиметься. А результат роботи втілюватиме в життя талановита співачка Наталія Мехедова та інші аматори сцени. Ми глибоко проаналізували дійство, врахувавши побажання глядачів, побачивши певні недоліки, але для початку все було чудово. Це свідчить, що при великому бажанні і вмінні можна підготувати гарне свято.





Молода співачка,  Наталія Мехедова





















Солістка Національної філармонії України
та Заслуженого ансамблю Збройних Сил України Ярослава





Народний  фольклорний  ансамбль обрядової пісні «Свашечки» із Черкащини













































Композитор Людмила Миколаївна Мехедова





Grebenka.com



Схожі матеріали:
👁 2157
Категорія: Культура
Теги: василь Пісня, вірші, Ніна Третяк, Оксана Цимбал, Білишко, Мехедова, Гребінка, Ярослава, співачка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ