Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.02.2023

У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»


Україна ретельно готується до того, щоб повністю викинути окупантів зі своїх земель, нарощує наступальні можливості


У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»Заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін разом із головою Лубенської РВА Сергієм Сіряченком відвідали центри надання адмінпослуг, в яких проводять набір добровольців у межах національної кампанії «Гвардія наступу». Це ЦНАПи Лубен та Пирятина.

У кожному працюють фахівці-консультанти Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби України.

«Україна ретельно готується до того, щоб повністю викинути окупантів зі своїх земель, нарощує наступальні можливості. Наш народ щоденно демонструє надзвичайну стійкість і сміливість у боротьбі проти російського ворога. Відбувається запис добровольців до лав 8 штурмових бригад, які формують у межах добровільної рекрутингової кампанії під егідою МВС «Гвардія наступу», – розповів Максим Калінін. – Сьогодні ми подивилися, як триває набір до штурмових бригад. У ЦНАПах фахівці надають вичерпні консультації щодо проходження служби в тій чи іншій бригаді. Також допомагають охочим подати заявки онлайн».

Всеукраїнська компанія «Гвардія наступу» стартувала минулого тижня.

Як розповів інспектор із кадрового забезпечення, лейтенант Ярослав Марченко, на конкурс до штурмової бригади «Лють» подають найбільше заяв. Також охочі приходять до райвідділів поліції.


У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»

«Лють» – це підрозділ, який звільнюватиме наші окуповані території. Щоб вступити до нього, потрібно подати анкету та відповідні документи, потім пройти тестування у Полтаві. Потім кандидати проходять військово-лікарську комісію та співбесіду. Після цього їх направляють на навчання, яке триває 3 місяці», – розповів Ярослав Марченко.


У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»
 

Під час навчання доброволець уже працюватиме в поліції та отримуватиме грошове забезпечення, потім буде розподілений на позиції. Сама бригада може знаходитися на лінії фронту від одного дня – до двох із половиною місяців, після чого дають відпочити від 10 до 30 днів. По закінченню війни бригада не буде розформована, вона залишиться. Працівники зможуть обрати: або залишитися у бригаді на місці дислокації, або вступити до миротворчих місій за кордоном.

У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»
 

Заступник командира батальйону по роботі з особовим складом Національної гвардії України капітан Сергій Гавага розповів, що до Нацгвардії набирають 6 бригад.


У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»
 

«Відбираються кандидати за особистим бажанням, ніяких повісток тут не вручають, – сказав Сергій Гавага. – За особистим бажанням після роз’яснень ми відбираємо заяву з особистими даними, особа нашим транспортом направляється для проходження військово-лікарської комісії. Потім її направляють у вибрану частину. Повинні бути тільки мотивовані особи. Зараз люди проявляють більше цікавості, є перші відібрані й ті, хто проходять комісії».

Як розповіла представниця Державної прикордонної служби сержант Дарина Ангелова, підрозділ займатиметься обороною та контрнаступом у Криму, Донецькій і Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог “закидує” українцям вигадані історії та постановчі відео

Голова Лубенської РДА Сергій Сіряченко наголосив, що в ЦНАПах району проводиться відповідна робота, щоб роз’яснити людям, що вступ до «Гвардії наступу» – це не мобілізація.


У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»
 

«Людям пояснюють, куди залучатимуть підрозділи, яку вони отримуватимуть заробітну плату. А головне – що кожен повинен розуміти, що ми маємо звільнити нашу територію від окупантів. Тому маємо одну мету – перемогу, наближаємо її разом», – сказав Сергій Сіряченко.

Загалом на Полтавщині набір до бригад проводять у шести ЦНАПах – у Полтаві, Кременчуці, Миргороді, Лубнах, Горішніх Плавнях та Пирятині.

У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»


У ЦНАПах Лубенщини триває набір до «Гвардії наступу»


Схожі матеріали:
👁 743
Категорія: Суспільство
Теги: ЦНАП, Лубенщина, набір до «Гвардії наступу»




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ