Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.05.2018

У Гребінці обговорили проект Стратегії розвитку громади на 2018-2025 роки


Засідання Клубу громадського діалогу


Засідання Клубу громадського діалогу4 травня 2018 року в приміщенні міської ради відбулося чергове засідання Клубу громадського діалогу на тему: "Сьогодення та перспективи розвитку Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади".

Участь у обговоренні взяли: міський голова В. Колісніченко, секретар міської ради Л. Цапенко, заступник міського голови В. Зінченко, керівники та спеціалісти міської ради, сільські голови, в.о. старост, представники громадських організацій, керівники закладів освіти, медицини, культури, соціального захисту, депутати міської ради, фізичні особи-підприємці, члени робочої групи з підготовки проекту Стратегії розвитку Гребінківської ОТГ.

Міський голова Віталій Колісніченко у вступному слові відзначив, що завдяки спільним зусиллям та процесу децентралізації вдалося значно збільшити бюджет об’єднаної громади. Отримати субвенцію на соціально-економічний розвиток та інфраструктурну субвенцію, реалізувати багато проектів. Віталій Іванович поділився і масштабними планами на майбутнє.

План соціально-економічного розвитку Гребінківської ОТГ представила присутнім начальник відділу соціально-економічного розвитку та регуляторної політики Т. Лазоренко. Відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад територіальна громада повинна забезпечити виконання економічної, соціально-культурної та екологічної функцій.

Для закріплення позитивних тенденцій та вирішення проблемних питань економічного і соціального розвитку територіальної громади, координації роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, комунальних підприємств, розроблено План  економічного і соціального розвитку Гребінківської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік.

Засідання Клубу громадського діалогу
 

Головна мета Плану - створення умов для економічного зростання та удосконалення механізмів управління розвитком громади на засадах ефективності, відкритості та прозорості, посилення інвестиційної та інноваційної активності, забезпечення належного функціонування транспортної та комунальної інфраструктури, дотримання високих екологічних стандартів, та, внаслідок цього, підвищення конкурентоспроможності громади, доступності широкого спектра соціальних послуг та зростання добробуту населення. Реалізацію заходів плану буде забезпечено за наявності фінансування з державного, обласного бюджетів та бюджету ОТГ.

З проектом Стратегії розвитку Гребінківської громади до 2025 року ознайомила секретар міської ради Л. Цапенко. Цей документ важливий з огляду на підходи до його розробки.


Засідання Клубу громадського діалогу
 

Адже саме в процесі роботи над проектом Стратегії розвитку громади вдається проаналізувати достатньо повно і глибоко наявні ресурси, визначити коло зацікавлених сторін, залучити до співпраці представників депутатського корпусу, активних громадян та громадські організації, представників місцевих підприємців, виробників, працівників установ та організацій, які знаходяться на території громади.

Розглянуто основну місію Стратегії та бачення успішної розвинутої громади. Більш детально з Планом соціально-економічного розвитку та Стратегією розвитку громади можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради.
 
Засідання Клубу громадського діалогу
 

Далі слово взяв заступник міського голови В. Зінченко, який детально розповів про Програми, що діють на території об’єднаної громади. Зокрема Програма підтримки житлово-комунального господарства на 2018 рік, Програма забезпечення багатоквартирних жилих будинків засобами обліку теплової енергії в м.Гребінка на 2018 рік, Програма виготовлення документації для передачі багатоквартирних жилих будинків на баланс ОСББ. Спільною метою цих програм є:
 
- забезпечення надійності та безпеки експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж, вдосконалення існуючих форм і методів управління будинками;

- підвищення рівня прозорості у взаємовідносинах між суб’єктами ринку житлово-комунальних послуг, сприяння утворенню ОСББ, підтримка на всіх етапах їх функціонування.


Засідання Клубу громадського діалогу
 

Також В. Зінченко представив проект Положення про дольову участь співвласників багатоквартирних будинків у проведенні капітальних ремонтів (реконструкцій, модернізацій) житлових будинків, що розміщенні на території Гребінківської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці визначили переможців першого етапу конкурсу «Успішна жінка Полтавщини» (ФОТО)

Наступним питанням, яке було розглянуто, стало питання перспективи приєднання сільських громад до Гребінківської ОТГ та основні етапи цього процесу. Міський голова Віталій Колісніченко звернувся до сільських громад, які бажають приєднатися, з порадою не зволікати з процесом об’єднання і розпочати діяти вже сьогодні, адже ініціатива повинна виходити від сільських громад.


Засідання Клубу громадського діалогу
 

В різному поставлено ряд нагальних та актуальних питань до міського голови, на які Віталій Іванович надав відповіді та шукав шляхи вирішення.

Такі зустрічі з громадськістю плануються проводити в першу п’ятницю кожного місяця, всі бажаючі можуть долучитися до обговорення розвитку громади та запропонувати своє бачення покращення Гребінківської об’єднаної громади.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.
 

Засідання Клубу громадського діалогу


Засідання Клубу громадського діалогу


Засідання Клубу громадського діалогу

Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1398
Категорія: Суспільство
Теги: клуб громадського діалогу, Гребінка. громада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ