Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.11.2014

У Гребінці пройшло свято творчості, патріотизму та любові до України


Запальними народними і ніжними бальними танцями полонили глядачів танцювальні ансамблі “Фантазія”, “Забава”, “Роксолана”


У Гребінці пройшло свято творчості, патріотизму та любові до України

Цього року працівники культури та майстри народного мистецтва відзначали своє свято у теплий осінній день - 9 листопада.

Гребінківці відсвяткували його заключним концертом творчого звіту аматорських художніх колективів і виконавців району “Покликання моє - прославити тебе, моя любове, ненько-Україно”.

У фойє відвідувачів зустрічала виставка народних умільців, гуртківців дитячої музичної школи, районного та сільських будинків культури: сіл Тополевого, Овсюків, Покровщини, Олександрівки, Короваїв.

Традиційно представили свої куточки Центральна районна бібліотека та районний краєзнавчий музей.

А в залі вже звучать фанфари і починаються урочистості. Працівників культури та аматорів народної творчості вітають заступник голови райдержадміністрації Олександр Князєв та начальник відділу культури та архівної справи РДА Ростислава Запорожець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині відзначили День працівників культури та майстрів народного мистецтва (ФОТО)

Вони вручають також Грамоти та Дипломи кращим колективам, солістам, керівникам гуртків, закладам культури, переможцям різноманітних конкурсів та фестивалів, організаторам та спонсорам різних культурних заходів.

І починається свято - свято пісні, танцю, музики, художнього слова. Аматорський народний хоровий колектив “Берегиня” РБК, аматорський хоровий колектив “Криниця" Овсюківського СБК, фольклорний ансамбль “Солоспів” Мар’янівського СБК, фольклорний ансамбль “Кумоньки” Кулажинського СБК, аматорський ансамбль народних інструментів “Веселі музики” РБК радували глядачів милозвучними та запальними українськими піснями та знайомими мелодіями.

Любов до Батьківщини, до матері, до рідної землі звучала у піснях солістів Дарії Бощенко (Мар’янівський СБК), Олександри Запорожець (РБК) .Маргарити Тютюнник (Олександрівський СБК), Інни Огієвич (Ульяновський СБК) та вокально-інструментального ансамблю “Яр” Овсюківського СБК.

У рік 200-річчя Тараса Шевченка звучали на сцені безсмертні Тарасові рядки у виконанні Любові Московченко (Слободо-Петрівський СБК) та пісня “Шлях до Тараса”, (соліст Олександр Данько).

Запальними народними і ніжними бальними танцями полонили глядачів танцювальні ансамблі “Фантазія”, “Забава”, “Роксолана”.

 

 

Любителі класичної музики насолоджувались музичною композицією у виконанні дитячого інструментального ансамблю “Концертіно”, а любителі сучасної - мелодією з кінофільма “Довга дорога в дюнах” у виконанні вокально-інструментального гурту “БезNОТ”.

Повеселили глядачів аматорський театральний колектив з Слободо-Петрівки (уривок з п’єси “Сватання на Г ончарівці”) та юні гумористи з Овсюків. А коли у залі зазвучали слова “Молитви за Україну”: “Боже, Україну збережи! Господи, помилуй нас!" у виконанні Олександри Корчак, В’ячеслава Романова та дитячого вокального ансамблю “Джерельце” дитячої музичної школи, коли на сцені з’явилися маленькі дівчатка зі свічами в трепетних руках, зал піднявся і бурхливо зааплодував.

Ця пісня висловила думку і прагнення кожного українця сьогодні. Ми дійсно мирний народ, але ми маємо гідність і честь і дуже любимо свою Україну.

В фотоальбомі "Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва" на сайті можна переглянути фотографій зі свята.

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1156
Категорія: Культура
Теги: концерт, свято, Роксолана, Берегиня, Гребінка, Овсюки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ