Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.03.2012

У Гребінківському районі цього року загрози паводку немає



Задля збереження водних ресурсів

22 березня світова спільнота відзнала всесвітній день води. Цього року ця подія відзначалася під гаслом: "Вода і безпека харчування", привертаючи увагу до водних ресурсів, як важливої складової виробництва продуктів харчування, з метою підвищення екологічної свідомості і обізнаності громадськості, щодо проблем пов'язаних з водним фактором.

Більше 30 років працює у районі Гребінківська експлуатаційна дільниця Хорольського міжрайонного управління водного господарства. Невеличкий колектив, обслугову 2 райони - Гребінківський і Пирятинський. На території Гребінківського району у їхньому віданні знаходиться 45,9 кілометрів річки Оржиці, 9 шлюзів, 4 автомости, а також 2,6 кілометри річки Суха Оржиця.

Також у їхньому віданні знаходиться Короваївське водосховище площею 32,4 га, Березово-Рудське водосховище, площею 141 га, Давидівськимй ставок, площею 26 га та інші водні ресурси. Працівники дільниці обслуговують також, так звані землі зрошування, всього більше 7 тисяч гектарів.

У колективі трудиться 19 працівників, 11 з них - це оглядачі гідрологічних споруд, які працюють безпосередньо на дільницях. За кожним з них закріплено близько 7 га. Вони займаються вирубкою чагарників, очисткою русла від мулу, наносів, слідкують за технічним станом гідрологічних споруд, заміряють рівень води в річці, займаються підготовкою води до пропуску паводку, обрубують кригу.

Минулої осені працівники дільниці виконали чималий об'єм робіт. Зокрема обкосили русло річки Оржиці. Також було проведено очистку русла річки, зокрема було вичищено близько 5205 метрів кубічних грунтів, близько 3 тисяч метрів кубічних було розгорнуто насипу. Ці роботи проводилися неподалік Мар'янівки.

Все обладнання,трактори, машини, інша важка техніка потребує оновлення. Адже часто доводиться обкошувати магістральний канал річки вручну.

Окрім основного виду діяльності, працівники виконують різні види робіт, як то косіння газонів, прибирання територій, бульдозерні роботи, які дають можливість заробити кошти на спецрахунок. В цьому плані дільниця співпрацює з міською радою та іншими організаціями.

Минулого року дільниця заробила таким чином більше 38 тисяч гривень. План по даному виду робіт було виконано на 109%. Кошти направляються безпосередньо у Хорольське міжрайонне управління водного господарства. На цей рік план, щодо коштів на спецрахунок збільшено до 46 тисяч, тому працівникам треба добре постаратися, щоб виконати і основну свою роботу а також зуміти виконати планові показники.





Зараз, з приходом перших днів весни, у дільниці створили три бригади для пропуску паводка. За кожною з бригад закріплений необхідний інвентар, мішки з піском та інше, а також автомобіль. Але, як запевнив начальник дільниці, у Гребінківському районі цього року загрози паводку немає.

Колектив трудиться задля збереження водних ресурсів нашого краю.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1426
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Суха Оржиця. водні ресурси, грунт, Русло, Гребінка, Оржиця, річка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ