Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.05.2021

У межах Сулинського заказника виявлено та знято з лову понад кілометр сіток


Нагадаємо, крім штрафу, за незаконний вилов нараховуються збитки за таксами на кожну виловлену рибину.


У межах Сулинського заказника виявлено та знято з лову понад кілометр сітокРибоохоронний патруль Полтавщини на виконання Плану спільних заходів із Національною поліцією Полтавської області продовжують здійснювати посилені заходи з державного нагляду (контролю) охорони водних біоресурсів у нерестовий період 2021 року.

Так, 28 травня 2021 року близько 11 години в ході рейду Полтавським рибоохоронним патрулем на території Сулинського заказника було виявлено та вилучено незаконні знаряддя лову – 14 сіток ліскових загальною довжиною 1 200 м.

Подія сталася на водоймі Сулинської затоки Кременчуцького водосховища, в межах ЛЗЗЗ «Сулинський» (водна акваторія в межах району діяльності (контролю) Полтавського рибоохоронного патруля).

На місце події за номером телефону 102 викликали слідчо-оперативну групу ВП № 1 Кременчуцького районного УП ГУНП в Полтавській області для спільного документування грубого порушення Правил рибальства, яке містить ознаки кримінального проступку.

Рибоохоронці склали акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Також подано заяву про встановлення власника безгосподарського майна та відкриття кримінального правопорушення.


виявлено та знято з лову понад кілометр сіток
 

Внаслідок незаконних дій осіб, які встановлюються поліцією, було вилучено рибу за видами: 225 судаків, 213 карасів сріблястих, 180 синців, 61 ляща, 56 плоскирок, 16 пліток, 8 чехонь і 2 сазанів.

Вага водних біоресурсів – 109 кг.

Сума збитків, завданих рибному господарству України, становить 268 354 грн.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 24 липня 2013 року № 541.


 

Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до відповідного рішення суду.

Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, оскільки вбачаються ознаки кримінального проступку, передбаченого статтею 249 КК України (незаконне зайняття рибним промислом).

Тривають слідчі дії.
виявлено та знято з лову понад кілометр сіток
 

В Управлінні Держрибагентства у Полтавській області функціонує телефонна «гаряча лінія» за номерами (067) 329 -29-22 та (067) 329-39-66.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На автодорозi Конотоп - Ромни - Пирятин сталася ДТП (ФОТО)

Нагадаємо, крім штрафу, за незаконний вилов нараховуються збитки за таксами на кожну виловлену рибину. Наприклад: судак – 903 грн, карась сріблястий – 30 грн, синець – 150 грн, сазан (короп) – 602 грн, лящ – 301 грн, плоскирка – 141 грн, плітка – 16 грн, чехоня – 241 грн тощо.


виявлено та знято з лову понад кілометр сіток
 

Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства забороняється лов водних біоресурсів із застосуванням вибухових та отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної і пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання). А також промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.
 

виявлено та знято з лову понад кілометр сіток


Управління Держрибагентства у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1394
Категорія: Події
Теги: штраф, Держрибагентство, вилов риби, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ