Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.04.2017

У Пирятині проводять «антиспалювальні» рейди (ФОТО)


Вразила вулиця Гоголя. Там практично в кожному дворі щось горіло: листя, трава, сміття, гілки


У Пирятині проводять «антиспалювальні» рейди (ФОТО)З 1 квітня на території населених пунктів Пирятинської міської ради розпочався двомісячник благоустрою та озеленення.

Кожен житель громади, а також підприємства, установи, організації повинні дотримуватися Правил благоустрою. Чи виконують пирятинці свої зобов’язання, перевіряла комісія під час рейду.

До складу робочої групи входили представники КП „Каштан“, відділення поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також були залучені представники засобів масової інформації. Про це повідомляє Пирятинська міська рада.

Розпочали роботу із мікрорайону Замок. Одразу на вулиці Єлени виявили велику купу сміття. Тут і гілки, і листя та суха трава спакована в мішки та пакети, а також різне ганчір’я. Господарі будинку, що поряд від сміття відхрещуються, говорять, що то назносили із двору навпроти. Ті ж вказують на інших.

Тобто крайніх нема. Таким чином буде направлене попередження, в якому в триденний термін зобов’язуватимуть жителів вулиці Єлени, зокрема, будинку №6 прибрати територію. Якщо цього виконано не буде – складатиметься адмінпротокол.

На Замку та Острові значних порушень комісія не зафіксувала. А от на вулицях Ярмаркова та Проїзна помітили стовпи диму. Представники робочої комісії звернулися до пирятинців, які палили багаття, із попередженням. Ті в свою чергу одразу гасили вогонь.

Вразила вулиця Гоголя. Там практично в кожному дворі щось горіло: листя, трава, сміття, гілки. Але найбільше занепокоїв випадок, де багаття було залишене без нагляду. У дворі, де ніхто не проживає, господарі позгрібали рештки рослин підпалили і покинули. Такі дії можуть нести за собою небезпеку – займання сусідніх приміщень. Представник ДСНС разом із сусідом садиби загасили вогонь. А на господаря буде складено адмінпротокол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До армії з Полтавщини до кінця травня призвуть на строкову службу 545 осіб

Крім перевірки, робоча комісія проводила й роз’яснювальну роботу. Рятувальник пояснював, чим небезпечне спалювання сухої трави і дуже важливо дотримуватися правил пожежної безпеки. Адже протягом 3 квітня на Пирятинщині сталося 6 пожеж через необережне поводження із вогнем. В тому числі горіли будинки.
Представники комунального підприємства розповідали про Правила благоустрою міста. Пояснили куди пирятинці можуть звернутися, щоб їм вивезли сміття рослинного походження.
 


 

Представник правоохоронних органів повідомив, що за порушення Правил благоустрою передбачена адміністративна відповідальність.

Відповідно до пункту 3.2.1 Правил благоустрою та утримання міста Пирятин громадяни зобов’язані утримувати  в  належному  стані закріплені за ними в установленому порядку території. Прибирання присадибної ділянки та прилеглої до неї території на відстані 25 метрів, включно до бордюру вулиці (шосе, площі, провулка тощо)  проводиться її власником або користувачем цієї ділянки.

 


Власник або користувач присадибної ділянки може на умовах договору, укладеного з уповноваженим виконавчим органом міської ради підприємством, забезпечувати належне утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки.

Також відповідно до пункту 8.2 на об’єктах благоустрою юридичним особам (їх філіям, відділенням), фізичним особам – підприємцям, а також громадянам забороняється: захаращувати територію міста, власні та прилеглі території будівельними, в тому числі сипучими матеріалами, конструкціями, тарою, сільськогосподарською сировиною, сміттям, побутовими відходами, відходами виробництва, накопиченням снігу та криги тощо; спалювати опале листя, побутові, промислові та інші відходи на території юридичних осіб, домоволодінь, парків, скверів, садів, рекреаційних зон та майданчиків, пам'яток культурної та історичної спадщини, пляжів, кладовищ, на інших територіях загального користування, на прибудинкових територіях, територіях будівель та споруд інженерного захисту територій, забруднювати території загального користування та прибудинкові території хімічними та іншими розчинами.


 

Альтернатива складування та спалювання решток рослинності є - КП „Каштан“ здійснює вивіз сміття. Для цього лише варто звернутися до комунального підприємства та оплатити цю послугу. Її вартість складає 34,50 грн. за кубічний метр сміття.

Це був лише перший рейд. Подібні перевірки будуть проводитися постійно.

Grebenka.com вирішила провести альтернативне опитування:

Чи потрібно проводити «антиспалювальні» рейди в Гребінці?

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Схожі матеріали:
👁 1183
Категорія: Полтавщина
Теги: рейди, пирятин, сміття, спалювання багаття, дим




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ