Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.10.2015

В Полтавській облдержадміністрації назвали райони-лідери та райони-аутсайдери


Полтавщина і лідирує в Україні по об’єднанню громад


В Полтавській облдержадміністрації назвали райони-лідери та райони-аутсайдери12 жовтня під час щотижневої наради керівник апарату Полтавської ОДА Микола Білокінь прозвітував про результати перевірки ефективності роботу голів РДА.

 Їх оцінили за сімома важливими критеріями, які неодноразово розглядалися на апаратних нарадах та колегіях: 6 черга мобілізації; кількість земельних ділянок, виділених учасникам АТО; оздоровлення дітей за рахунок районних бюджетів; виділення коштів на оздоровлення учасників АТО та членів їхніх сімей; виконання Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад»; рівень дитячої злочинності; участь у будівництві фортифікаційних споруд в зоні АТО.

 – Інформація про роботу очільників районів надходила від керівників департаментів, управлінь, відділів облдержадміністрації і Офісу реформ, а також та інформація, яку я отримував протягом півроку, спілкуючись із головами райдержадміністрацій, − повідомив Микола Білокінь.

 Як показав аналіз, у Глобинському, Кременчуцькому, Хорольському і Шишацькому районах об’єднання громад охоплює значну частину територій районів. Натомість із великою кількості голів РДА Офісу реформ не вдалося налагодити співпрацю щодо об’єднання. Якісну комунікацію не вдалося налагодити із Великобагачанським, Зіньківським, Карлівським, Чорнухівським, Лохвицьким, Оржицьким, Гребінківським, Диканським і Козельщинським районом.

 З даного приводу голова Полтавської ОДА Валерій Головко зазначив:
 – Я сподівався, що ми на кінець року вийдемо із іншими показниками. Від поінформованості суспільства залежала якість виконання закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад». На жаль, не всі голови районних адміністрацій поставилися до цього відповідально. Ваша робота обмежилася тим, що ви дали комусь доручення і думали, що все станеться само по собі, громади стануть в чергу на об’єднання. Так  не сталося з однієї причини: вам необхідно було особисто об’їхати всі населені пункти у ваших районів, поспілкуватися з активною частиною громад і донести інформацію про плюси об’єднання територіальних громад. Ви цю роботу, шановні колеги, не зробили.

 Хоча Полтавщина і лідирує в Україні по об’єднанню громад, на сьогодні їх 12, але на думку Валерія Головка це дуже мало.

 – Найгірше, що ми втратили цілий бюджетний рік, на цілий рік ми втратили підтримку держави  у фінансуванні ваших же проектів, − констатував Валерій Головко, який наголосив, що в площині об’єднання лежить місцеве самоврядування з фінансовими повноваженнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині син завдав батькові смертельних тілесних ушкоджень

В Полтавській облдержадміністрації назвали райони-лідери та райони-аутсайдери Інший критерій, за якими перевіряли райони, – дитяча злочинність. Вона збільшилася на 63,7% у порівнянні із минулим роком (впродовж 9 місяців 2015 року на території Полтавської області зафіксували 375 кримінальних правопорушень, вчинених дітьми або за їхньої участі).

 Голова Полтавської ОДА зазначив, що дана проблема лежить у площині доступності спорту дітям і молоді:
 – Давайте разом із головами районних адміністрацій за рахунок обласного, районних та селищних і сільських бюджетів розробимо комплексну програму. За її рахунок можна буде компенсувати вартість занять у спортивних секціях. Адже на сьогодні в нас немає жодної секції, в якій діти могли б безкоштовно займатися спортом. До кінця року готуємо програму, – дав доручення Валерій Головко.

 Щодо останнього пункту аналізу, – будівництва фортифікаційних споруд в зоні АТО, — всі райони спрацювали на «відміно», за що Валерій Головко подякував головам районних адміністрацій.

 Підводячи підсумки оцінки роботи голів РДА, Микола Білокінь зазначив:
 – Враховуючи всі показники, місця розподілилися: першу позицію займає Кобеляцький район (Таміла Шевченко), другу − Новосанжарський район (Сергій Бульбаха), третю – Гадяцький район (Олексій Матюшенко), четверту — Пирятинський район (Олег Куча).

 Аутсайдерами стали: Чорнухинський район (25 місце), Козельщинський район (24 місце), Глобинський район (23 місце).

 Наприкінці Валерій Головко зауважив, що цей аналіз проміжний. Кадрових висновків за його результатами голова ОДА не робитиме. Це радше підказка для керівників районів, щоб виправити помилки та недопрацювання. А от наприкінці року, коли діяльність районів Валерій Анатолійович аналізуватиме особисто (і за участі громадськості) висновки — як позитивні, так і негативні — будуть направлені в Кабмін та Адміністрацію Президента. Про це повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

Схожі матеріали:
👁 1549
Категорія: Полтавщина
Теги: АТО, Полтавщина, Гребінківський




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ