Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.05.2016

«Весняний рок-н-ролл» розігнав хмари над Гребінкою


Концерт на честь дня народження Василя Деркача відбувся біля районного Будинку культури


«Весняний рок-н-ролл» розігнав хмари над ГребінкоюВ 1999 році двоє друзів, Олександр Вельбой та Олександр Катруш, вирішили вшанувати свого друга Василя Деркача – гребінківського музиканта, саксофоніста московського рокабілі-гурту «Містер Твістер».

У 1996 році Василь помер від раку, і три роки потому його товариші вперше відзначили його день народження концертом біля стін районного Будинку культури.

Так було започатковано традицію щорічного фестивалю молодіжної музики, який згодом переріс у Мото-рок-фестиваль «Небеса». Цього року Вельбой і Катруш знову вирішили вшанувати Василя концертом. Подія, що отримала назву «Весняний рок-н-ролл», відбулась 7 травня у парку біля Будинку культури.

Погода зовсім не радувала. Дощ то вщухав, то починався з новою силою, але не припинявся. Та попри це в парку лунали запальні ритми рок-н-роллу, а найсміливіші чекали на початок концерту під ялинами та парасольками. На імпровізованій сцені організатори поставили плакат з афішею, мотоцикл і – за традицією – саксофон, що належав Василю. Вступне слово сказав Олександр Катруш, пролунав Гімн України. Концерт розпочався.

Ведуча Сюзанна Елпі згадала, як у 2008 році люди під дощем з нетерпінням чекали на концерт Пола Маккартні, і музика розігнала негоду. Паралель виявилась досить вдалою: з початком заходу дощ помалу припинився, і над парком виглянуло сонце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей Гребінківщини з особливими потребами привітали казкою: "Золоте правило"

Першим виступив Олександр Катруш. Його сет виявився проникливим і філософським, але наостанок він заспівав веселу дитячу пісеньку. Далі слово взяв співорганізатор та співзасновник фестивальних традицій – Олександр «Ковбой» Вельбой. Окрім традиційного для себе «Музиканта» Нікольського, він виконав дворову пісню про жебрака, яку співав колись разом із Василем під час посиденьок.
 


 

Дві пісні виконала і його дочка Анна, яка нещодавно перемогла у районному вокальному конкурсі «Зорепад» у номінації «академічний вокал». Та на концерті минулось без академічного співу – дівчина виконала «Старі фотографії» Кузьми Скрябіна і «О любви» Чижа.

Справжній рок-н-ролл почався, коли гітара потрапила до рук ведучої. Почавши з ліричної авторської пісні про байкерів, Сюзанна Елпі виконала декілька рок-н-ролльних композицій і завершила сет піснею Scorpions, яку з дозволу організаторів присвятила своєму кумиру – Dio.
 


 

За Сюзанною вийшов Петро Верхольот із піснею про одне-єдине життя. Після цього до мікрофону підійшов барабанщик місцевого гурту «Зомбаки» Макс Узол. Щоправда, цього разу він змінив ударні на гітару, а допомагав йму брат – басист Валік Обруч. Хлопці представили публіці пісні, що були написані Максом у шкільні роки.

Далі виступив В’ячеслав Романов, який, як влучно зазначила ведуча, не потребує додаткових рекомендацій. Його виступ, як завжди, вразив емоційністю та пристрастю. На жаль, заявлений в афіші Євген Козінський не зміг вирватись через роботу, тож останньою з учасників на сцену вийшла Олександра Юрків.

 

 

Постійна учасниця Мото-рок-фестивалю «Небеса» разом із батьком – Петром Верхольотом – виконала однойменну пісню Кобзона. Завершився концерт спільним виконанням пісні «Ветерок» з репертуару групи «Воскресение».

Наостанок організатори дійства подякували всім присутнім і виразили надію, що разом із фестивалем «Небеса» щорічним стане і «Весняний рок-н-ролл». Що ж, час покаже, і сподіваємось, що благородні надії друзів Василя Деркача справдяться!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Схожі матеріали:
👁 2404
Категорія: Культура
Теги: Верхольот, Ковбой, Олександр Вельбой, концерт, мото-рок-фестиваль, Сюзанна Елпі, Небеса




Всього коментарів: 1

2
1 Cat   (08.05.2016)
Дякуємо цій людині за шикарні фотки! http://vk.com/november_rain_312

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ