Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.02.2013

Відбулося засідання Громадської ради при голові Гребінківської РДА


Громадська рада, як інститут суспільства в Гребінківському районі бере свій початок з 2004 року


Відбулося засідання Громадської ради при голові Гребінківської РДА

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" 12 лютого 2013 року в Гребінківській райдержадміністрації відбулися установчі збори по створенню нового складу Громадської ради, строк повноважень якого два роки.

Громадська рада, як інститут суспільства в Гребінківському районі бере свій початок з 2004 року. на той період було засновано Громадську колегію при Гребінківській райдержадміністрації. Складалася вона з представників громадських організацій і політичних партій, які діяли на території Гребінківського району.

У 2010 році постановою Ради Міністрів було внесено зміни інститутом громадського суспільства і стала називатися Громадська рада при голові РДА, а в її складі виключно персонально делеговані представники громадських організацій та об'єднань громадян без політичного забарвлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщини працюють 12 фахівців центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Нажаль з 2010 року були внесені зміни до делегування інтересів району в обласній Громадській раді при голові ОДА. Якщо раніше голова районної Громадської ради ставав автоматично членом обласного громадського об'єднання, то на даний час голови районних Громадських рад запрошуються на засідання обласної ради на правах слухачів без права голосу та ініціативи, при тому що Полтавська обласна громадська рада при голові ОДА вважається взірцевою по всій Україні.

Наразі у Гребінківському районі нараховується з півсотні організацій.





Але не всі громадські об'єднання реально працюють. Втім Гребінківщина може похвалитися й такими громадськими організаціями, які активно працюють, реально впливають на життя громади та палко вболівають за проблеми його мешканців.

Серед найактивніших: Гребінківська районна організація ветеранів Уркаїни, спортивний клуб "Надія", районна молодіжна громадська організація "Молодіжний Парламент Гребінківщини".

Традиційними формами взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями є співпраця в рамках діяльності громадської ради при голові Гребінківської РДА, головною метою якої є сприяння формуванню і реалізації ефективної політики з питань соціально-економічного життя в районі.

12 січня 2013 року у Гребінківській райдержадміністрації відбулося засідання по підведенню підсумків роботи колегії за минулий рік, змінах у якісному та кількісному складі та виборах голови секретаря колегії.





Склад Громадської ради при Гребінківській районній державній адміністрації, що сформований на установчих зборах 12.02.2013 року:
• Даценко Микола Андрійович – районна громадська організація " Молодіжний парламент Гребінківщини" – голова громадської ради.
• Безвиненко Людмила Андріївна – рада трудових колективів працівників закладів культури району.
• Ільчук Олександр Володимирович – районна громадська організація "Молоді регіони".
• Капелька Юрій Васильович – благодійна організація "Фонд допомоги ближньому".
• Лакуша Наталія Олексіївна – районна організація Національна спілка журналістів України.
• Ласкавий Юрій Васильович – районна громадська організація "Дитячий футбольний клуб "Надія"".
• Молоток Олена Генадіївна – профспілковий комітет територіального центру соціального обслуговування населення Гребінківського району.
• Неруш Валентин Михайлович – районна громадська організація ветеранів України.
• Сироватка Юрій Володимирович – районна громадська організація "Спілка підприємців".
• Сліпак Григорій Владиславович – вільна профспілка локомотивного депо Гребінка.
• Хаустов Анатолій Іванович – районна громадська організація "Діти війни".
• Чумарний Анатолій Іванович – районна організація "Територія життя"
• Шевченко Світлана Олексіївна – районна організація профспілки працівників освіти і науки України.
• Ющенко Юрій Іванович – завідувач сектору з питань внутрішньої політики апарату райдержадміністрації – секретар зборів.
В ході засідання одноголосно обрано голову громадської ради (голова Гребінківської організації "Молодіжний Парламент Гребінківщини") - Даценко Миколу Андрійовича. Члени ради схвалили кількісний склад, який буде працювати протягом чергової каденції.






На наступному засіданні вирішили розглянути питання про безпритульність бродячих собак, та питання проїзду важких грузових автомобілів дорогами міста.





Grebenka.com



Схожі матеріали:
👁 1474
Категорія: Суспільство
Теги: РДА, Гребінка, благодійна організація, Надія. ветерани, Спілка журналістів, Громадська рада




Всього коментарів: 1

0
1 Руслан   (13.02.2013)
Не бачу Юрія Івновича на фото =(

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ