Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.12.2014

Вшановано переможців обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини»


2 грудня відбулася церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини» 2013-2014 років


Вшановано переможців обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини»

2 грудня в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П.Котляревського відбулася урочиста церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини» 2013-2014 років.

Авторів, видавців, поліграфістів, роботи яких визнані кращими, всіх шанувальників української книги привітали виконуючий обов’язки голови обласної ради, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступник голови облдержадміністрації Роман Чабановський, перший заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко.

Володимир Микійчук, зокрема, відзначив важливу роль книги у суспільному житті, формуванні особистості. Він наголосив, що у створенні книги, поряд із авторами, беруть участь чимало фахівців, чий професіоналізм, натхнення і бажання творять чудо. Адже саме книга, на думку Володимира Микійчука, є основою розвитку духовної та інтелектуальної культури людини.

Від імені обласної ради Володимир Микійчук висловив вдячність переможцям конкурсу за звитяжну працю та активну громадянську позицію.

Наразі почесні відзнаки переможців конкурсу та пам'ятні подарунки отримали автори та видавці у номінаціях: «Краще історико-краєзнавче видання», «Краще навчальне видання та підручники», «Краща поетична збірка», «Краще прозаїчне видання», «Краще видання для дітей та юнацтва», «Культура і мистецтво».

Кращими книгами Полтавщини названі: «Полтавська філармонія - 70», , «Мгарський Спасо-Преображенський монастир», «Гадяччина: історіякраю», «Полтава у долі та творчості Тараса Шевченка», «Полтавській області 75 років: збірник документів та матеріалів», «Педагогічна майстерня: виклики ХХІ століття», поетична збірка Марії Бойко «Нічого неможливого немає» та ще 27 книг полтавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На залізничному вокзалі ст. Гребінка, у студента житель Донецька викрав мобільний телефон

За рішенням журі, «Гран-прі» конкурсу здобуло унікальне науково-краєзнавче видання «Тарас Шевченко і Полтавщина» (автори-укладачіОлександр Білоусько та Тарас Пустовіт, видавництво та друк ТОВ «АСМІ»).

Метою щорічного обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини», заснованого облдержадміністрацією на пропозицію громадськості у 2007 році, є підвищення рівня книговидавничої справи в області, покращення якості книжкової продукції, сприяння задоволенню культурно-освітніх потреб населення, популяризація творчості місцевих авторів, виховання культури читання та любові до книги.

Проводиться конкурс в рамках прийнятої обласною радою Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2013-2015 роки.

Полтавська обласна рада



Схожі матеріали:
👁 1003
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, Краща книга Полтавщини, книга




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ