Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.07.2023

Що таке DTF друк


DTF друк значно дешевший, ніж трафаретний чи DTG друк


DTF друк

DTF друк – це сучасна техніка друку, яка дозволяє перенести зображення на будь-яку тканину без спеціальної обробки. Це дає можливість не тільки заощаджувати час роботи, а й кошти. Такий друк здійснюється на спеціальному принтері з використанням чорнил DTF, термоплавкого порошку та плівки для перенесення зображення.

DTF друк значно дешевший, ніж трафаретний чи DTG друк, тому він став значно доступніший для багатьох поціновувачів перенесення зображень на одяг або інші речі. Ця технологія друку використовує набагато менше чорнила, крім того, DTF можна прати, що відрізняється від лазерного перенесення тонера, ще він значно кращий на дотик.

Переваги DTF друку і його особливості

Поява DTF сильно вплинула на ринок цифрового друку. Машини, які спочатку вимагали кількох етапів друку, тепер спрощено. У минулому для спільного використання були потрібні різноманітні машини, але тепер можна нормально використовувати лише принтер для друку ПЕТ плівки DTF і термопрес.

Спочатку машини без бавовни, які могли друкувати лише поліестер і спандекс, сильно обмежували матеріал одягу, на який можна наносити малюнок. DTF друк дозволяється використовувати на натуральних тканинах, зберігаючи їх якість. Це дозволяє виробникам зменшити витрати на техніку, що значно здешевлює виготовлені вироби.

Технологія передбачає використання принтера для друку плівки DTF PET. Принцип роботи цієї машини полягає у використанні шару спеціального термоплавкого порошку, розпиленого на плівку для перенесення. Спеціальний агент для друку проникає у тканину та працює за принципом роботи склеювання. Використання тісної комбінації двох типів технологій офсетного та чорнильного друку для створення виробу дозволяє значно якісніше передати зображення на будь-який матеріал.

Завдяки цьому технічному принципу одяг, який спочатку обмежувався певними матеріалами, тепер може виготовлятися для друку з будь-якої тканини. Можна використовувати всі види еластичних тканин, а також чисту бавовну, змішані тканини, поліестер або спандекс.

Технологія виконання DTF друку

Перш за все, майстер створює малюнки для друку та зберігає їх на комп’ютері. Далі готуються відповідні витратні матеріали:
  • чорнило;
  • термоплавкий порошок;
  • ПЕТ плівка.
Матеріал, на який наноситься друк, розміщується у відповідному положенні. За допомогою панелі керування автоматичним друком здійснюється підготовчий етап налаштування.

Принтер під час роботи за допомогою гарячого пресу здійснює різку передачу тепла, з'єднуючи термоплавкий порошок із плівкою для перенесення зображення.

DTF друк ефективно працює на масках, полотняних сумках, футболках, джинсах, шкірі, шовку. Можна спробувати будь-який матеріал, на якому хочеться надрукувати улюблений малюнок. Обмеження у кольоровій гамі немає, DTF друк можна наносити незалежно від кольору одягу. Ефект такого друку досить якісний і приємний на дотик.

Схожі матеріали:
👁 213
Категорія: Прес-реліз
Теги: DTF друк




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ