Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.01.2024

Вантажний дрон Orca зможе перевозити боєприпаси, провізію або служити мобільною стартовою платформою для запуску бойових дронів


Екіпаж із двох людей зможе розвантажити дрон і ввести його в експлуатацію протягом 30 хвилин


Вантажний дрон Orca

Компанія Traverse Aero Corporation розробляє вантажний дрон Orca для використання у військових цілях. Orca буде гібридним eVTOL, електричний вертикальний зліт та посадка, який використовує двигун на авіаційному паливі для вироблення електроенергії, що живить двигуни дев'яти гвинтів. Вісім з цих гвинтів розташовані на крилах, а інший служить гвинтом, що штовхає, ззаду.

Крила розташовуватимуться під вертикальним кутом для зльоту та посадки, а потім повертатимуться в горизонтальну конфігурацію для більш швидкого та ефективного польоту вперед. Дрон матиме крейсерську швидкість 241 км/год та дальність польоту 966 км.

Вантажний дрон Orca

Він зможе автономно рухатися заздалегідь запрограмованою траєкторією польоту або керуватися дистанційно за допомогою «другого пілота» ІІ. Таким чином можна одночасно контролювати «зграю» подібних дронів.

Головною особливістю дрону є той факт, що він приймає вантажі на транспортних піддонах стандартного розміру, до 250 кг боєприпасів, провізії тощо. Завантажуватимуться і вивантажуватимуться через два двері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботизований наземний комплекс «Мураха» може перевозити до тонни вантажу на відстань понад 15 км.

Orca зможе поміститися у стандартний 20-футовий транспортний контейнер (з від'єднаними крилами) під час транспортування до місця розгортання. Екіпаж із двох людей зможе розвантажити дрон і ввести його в експлуатацію протягом 30 хвилин.

Вантажний дрон Orca

Крім використання як перевезення вантажів, Orca також може використовуватися для евакуації поранених, з полів битв або місць стихійного лиха, ведення розвідки або служити мобільною стартовою платформою для запуску бойових дронів.

Схожі матеріали:
👁 593
Категорія: Технології
Теги: БПЛА, безпілотник, Дрон, вантажний дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ