Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.01.2024

22 січня – День Соборності України


22 січня, посадові особи Гребінківської міської ради поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка


22 січня – День Соборності України

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке сталося у 1918 році, та проголошення Акта Злуки українських земель, що відбулося 1919-го.

Проголошення Соборності 22 січня 1919 року, коли Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в соборну державу, увінчало прагнення до єднання українців, розділених кордонами тогочасних імперій. Ця подія повністю руйнує твердження російської пропаганди, буцімто українські землі вперше об’єднав Сталін у 1939 році.

«Сучасні події нинішньої російської агресії лише підсилюють значимість того Акта злуки УНР і ЗУНР, який відбувся на площі біля стародавньої Софії Київської. Бо знову Україну хочуть «пошматувати» та розділити, силою забравши її землі, встановивши штучні кордони й сірі зони, посваривши наш народ, пропагандою ввівши в оману. Тому для нас свято Соборності є дуже важливим, бо воно нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка».

(Епіфаній, Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України)

22 січня – День Соборності України

На знак вдячності усім борцям за свободу та незалежність України сьогодні, 22 січня, посадові особи Гребінківської міської ради поклали квіти до пам’ятника видатного сина українського народу Т.Г. Шевченка, у хвилині мовчання згадали наших відважних воїнів, які віддали своє життя у протистоянні російському агресору.

Схожі матеріали:
👁 530
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: День Соборності України




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ