Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.03.2020

Bloomberg: великі компанії розкупили майже усі ІТ-стартапи


Компанії Apple, Amazon, Facebook, Google і Microsoft скупили безліч стартапів


Компанії Apple, Amazon, Facebook, Google і Microsoft скупили безліч стартапів, працюючих у сфері штучного інтелекту, позбавившись, таким чином, від можливих конкурентів, і зосередивши у своїх руках технологічну перевагу. Про це пише видання Bloomberg.
 
Bloomberg: великі компанії розкупили майже усі ІТ-стартапи
 

При цьому аналітики відмічають, що для розвитку галузі важливе, щоб хоч би частина компаній залишалася незалежною. В той же час антимонопольні служби побоюються, що якісь з компаній зосередять у своїх руках надто багато влади. Комісія США з торгівлі (Federal Trade Commission) нині вивчає сотні придбань IT- компаній, зроблених компаніями Apple, Amazon, Facebook, Google і Microsoft впродовж останнього десятиліття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Однокласники запустили відновлення профілю за допомогою розпізнавання обличчя

Минулого року було придбано 231 ІТ-стартапів (для порівняння, в 2014-му таких було тільки 42). Головним покупцем виступила Apple. Відзначається, що при купівлі стартапів персонал цих компаній зазвичай приєднується до компанії-покупця, що саме по собі найчастіше - цінне придбання.

Схожі матеріали:
👁 1863
Категорія: Технології
Теги: facebook, Amazon, ІТ-стартапи, Microsoft, Google, Apple




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ