Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.07.2017

Чи отримає сім’я субсидію, яка має борги за комунальні послуги?


Як наявність боргу за спожиті житлово-комунальні послуги впливає на призначення субсидії?


СубсидіїЯк наявність боргу за спожиті житлово-комунальні послуги впливає на призначення субсидії?

З травня поточного року змінено механізм нарахування субсидії. Субсидії не перепризначаються на наступний період тим сім’ям, у яких є прострочені понад два місяці борги за житлово-комунальні послуги.

Ця норма не стосується громадян, які вперше звертаються за субсидією.

Інформація про борги надана управлінням соціального захисту організаціями - надавачами послуг.

За яких умов сім’я, яка має борги за комунальні послуги, може отримати субсидію?

Для продовження надання субсидії необхідно сплатити борги, а якщо сім'я має значну заборгованість за комунальні послуги, вона може вирішити це питання шляхом укладання договору реструктуризації боргу – тобто її погашення частинами. Для укладання договору реструктуризації необхідно звернутися до організації, у якій обліковуються борги за комунальні послуги.

Якщо сім’я сплатить борг чи укладе договір реструктуризації – з якого часу їй буде призначена субсидія?

Якщо сім’ї не перепризначена субсидія у зв’язку з наявністю боргів, управління соціального захисту населення повідомить про це сім’ю.

У разі, якщо заборгованість буде сплачена або укладений договір про реструктуризацію протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії, - на наступний строк субсидія буде призначена з дати закінчення дії попередньої субсидії, тобто з 1 травня.

В іншому випадку субсидія призначається з місяця, в якому документально підтверджено сплату заборгованості або укладено договір реструктуризації.

Про факт сплати боргу або його реструктуризації необхідно надати підтверджуючі документи до управління соціального захисту населення.
Директор Департаменту соціального
захисту населення Полтавської ОДА
Л.В. Корнієнко


Схожі матеріали:
👁 1405
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: борги, субсидія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ