Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.06.2021

Чи зможуть люди розмножуватися на Марсі? Вчені розповіли про тонкощі колонізації


Вчені плавно перейшли від питання пошуку життя на Марсі до питання про можливості розмноження людей в таких умовах.


Вчені плавно перейшли від питання пошуку життя на Марсі до питання про можливості розмноження людей в таких умовах.

Експерти прийшли до висновку, що нічого неможливого в цьому немає. Вчені сповнені оптимізму, і їх висновок побудований зовсім не на голій теорії, а на науковому експерименті.


Марс
 

Після того як було встановлено, що насіннева рідина здатна зберігати всі свої властивості на Марсі терміном до 200 років, відповідь стала очевидною.

Експеримент провели співробітники японського університету Яманасі. У пошуках відповіді протягом 6 років на борту МКС зберігалася сперма мишей.

Періодично зразки піддавали радіації, намагаючись встановити, чи можуть космічні умови вплинути на структуру ДНК, поставивши під загрозу здатність розмноження людини на Марсі.

В якості причин, здатних порушити плани по колонізації Червоної планети, вчені назвали онкологію, яку могла б спровокувати все та ж космічна радіація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський марсохід надіслав перше Селфі з марсіанським пейзажем

Але коли зразки насінневої рідини мишей благополучно повернулися після тривалих космічних катувань на Землю, виявилося що патологій виявлено не було.

Експерти впевнені, що дослідження носять довгостроковий характер і отримані знання знадобляться новим поколінням на той випадок, якщо людству і тваринам потрібно покинути Землю в пошуках нового притулку.

Схожі матеріали:
👁 481
Категорія: Технології
Теги: дослідження, наука, марс, людина, Розмноження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ