Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.02.2021

У кого є шанси дожити до ста років? Вчені відкрили гени довголіття


Стало відомо, хто з жителів на Землі має шанси зустріти віковий ювілей.


Стало відомо, хто з жителів на Землі має шанси зустріти віковий ювілей.

Досліджуючи питання тривалості людського життя, вчені встановили, що довголіття залежить від ряду факторів, але головним чином від генетичної схильності кожної людини.


Вчені відкрили гени довголіття
 

Співробітники Бостонського університету розробили методику генетичного аналізу, який з точністю до 80% дозволяє визначити шанси на довголіття. Експертам довелося зіставити геноми більше 1 000 довгожителів із зразками 1 200 звичайних людей.

Так вдалося виділити 33 000 варіацій генів. З них були визначені 33 найбільш часто зустрічающихя у людей, які прожили довге життя. На наступному етапі за допомогою комп'ютерного моделювання експерти встановили 150 найбільш часто зустрічающихся генетичних варіацій.

Вважається, що вони надавали «сукупний ефект на тривалість життя».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розробили робота, який рухається за рахунок власної енергії

У підсумку фахівці повідомили, що даним набором генних варіацій володіли люди, які дожили до 108-річчя. Отримані дані з точністю в 77% назвали людей, які зустрінуть столітній ювілей.

Відомо, що матеріал для досліджень було взято у європейській групи населення. У майбутньому кількість учасників етнічних груп буде істотно розширено.

Схожі матеріали:
👁 510
Категорія: Технології
Теги: генетика, наука, ювілей, довголіття, дослідження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ