Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.09.2018

Чому 6 вересня не можна залишатися наодинці і далеко відходити від дому


Народні прикмети на 6 вересня


Чому 6 вересня не можна залишатися наодинці і далеко відходити від домуУ церкві 6 вересня вшановується пам'ять мученика Євтихія, який відомий як один з учнів святих апостолів Павла та Івана Богослова. Правда, сам Євтихій не входив до числа 70 апостолів, наближених до Христа. Між тим, навіть в цьому випадку він став іменуватися апостолом, оскільки зіграв значну роль у формуванні християнської віри на місцях своїх проповідей.

Відомо, що спочатку Євтихій став учнем Іоанна Богослова і відправився з ним в подорож різними країнах, щоб проповідувати. Далі він зустрічається з апостолом Павлом і вже після цього подорожує разом з ним. Під час мандрів він переніс велику кількість мук з боку язичників. Так, Євтихія кидали в клітки до диких тварин, морили голодом, припікали тіло розпеченим залізом. Як йдеться в писанні, під час однієї з тортур лев, випущений до Євтихія з клітки, раптом заговорив людським голосом, і багато свідків цього явища після цього прийняли віру в Христа. На жаль, Євтихій все-таки помер мученицькою смертю.

Селяни 6 вересня жили, не відчуваючи особливих проблем з продовольством, оскільки у них було повно запасів, а в полі ще був урожай, який треба було зібрати і заготовити на зиму.

Вважалося, що в цей день (іноді його ще називають святом тихої зорі) невідомий голос гукає всякого, хто наодинці збирається в ліс, і манить за собою в глибоку хащу. У цей день взагалі не варто далеко відходити від дому - небезпека підстерігає і в полі, і на лузі: вважалося, що в цей день можна зустріти чи то чарівну червону квітка, чи то чаклунський вогонь, який катається по землі і заманює подорожнього подалі від дому.

Оскільки вечори вже були досить холодними, 6 вересня збиралися в будинку у якоїсь вдови, приносили з собою шиття, прядіння, в'язання, співали пісні, розмовляли і одночасно працювали.

Народні прикмети на 6 вересня

Якщо на Євтихія вітру немає, то, згідно з прикметами, лляне насіння на корені буде

Дощ 6 вересня віщує хороший врожай наступного року і суху осінь

Якщо людина народилася 6 вересня, то за прикметами, в якості талісмана рекомендується носити халцедон

Синиця кричить 6 вересня - скоро прийде справжня осінь з дощами і холодною погодою

Багато жолудів зросло 6 вересня - зима буде довгою і суворою

Кажуть, що потрібно встигнути зібрати врожай 6 вересня, щоб його не пошкодили вітри, опади і холод.

Схожі матеріали:
👁 804
Категорія: Актуально
Теги: вересень, прикмети, народні прикмети, звичаї, прикмети вересня




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ