Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.07.2014

Діти з Полтавщини поїдуть навчатися в «Школі успіху» Кличка


300 талановитих українських підлітків отримали можливість протягом двох тижнів відпочити й заодно повчитися


Діти з Полтавщини поїдуть навчатися в «Школі успіху» Кличка

300 талановитих українських підлітків отримали можливість протягом двох тижнів відпочити й заодно повчитися основ лідерства у відомих людей. Уже вчетверте «Фонд Кличко» організовує «Школу успіху», куди й цього літа поїде кілька дітей з Полтавщини

– Про конкурс я почув у школі на лінійці. Спочатку не сприйняв це серйозно, та коли побачив плакат із адресою сайту проекту, вирішив спробувати, – ділиться 12-ти річний чорнушанин Максим Мокієнко.

– Там потрібно було заповнити анкету. Я написав, що маю грамоти й медалі зі спортивного орієнтування, граю на гітарі, баяні, трубі. Люблю співати під гітару. Пізніше мені зателефонували, запитали, що таке успіх, на мою думку. Я відповів: «Це коли ти досягнув своїх цілей». Пізніше я побачив себе в списках переможців. Зараз збираю речі.

«Школа Успіху» – це унікальний безкоштовний літній освітній проект для дітей 12-14 років, який «Фонд Кличко» проводить з 2011 року. Головна мета, яку ставлять перед собою організатори, – формування майбутніх лідерів та успішних особистостей. Для участі у цій школі на сайті проекту діти заповнюють анкету, в якій розповідають про свої таланти та хобі, надають відповідні матеріали. Потім проходять усну співбесіду з організаторами проекту по телефону.

Цього літа «Школа Успіху» збере учнів загальноосвітніх навчальних закладів із України, США, Канади, Німеччини та Казахстану. Протягом двох тижнів школярі відвідуватимуть тренінги, майстер-класи відомих людей, вивчатимуть іноземні мови. Конкурсний відбір до школи відбувся в два етапи. Після першого відібрали 600 кращих учасників, до другого потрапили 300 з них.

– Минулого року до цієї школи їздила наша землячка Дарина Яковенко, – розповідає Владислав Бибик, учитель Чорнухинської загальноосвітньої школи, який очолює районну організацію партії «УДАР». – Дівчина повернулася додому натхненна, з купою ідей, написала про свій досвід замітку в районну газету, виступила по місцевому радіо. Цього року «рекламна кампанія» цієї школи в районі була ще потужнішою: Дарина дуже зацікавила однолітків, а також ми розвісили інформаційні плакати у селищній школі, які передав нам народний депутат України Тарас Кутовий. Зі свого боку, на учнівській лінійці я стимулював дітей до участі, наголошував, що вони – надзвичайно здібні, розумні й талановиті. І ця школа – саме для них.

Дарина розповідала, що в таборі кожен день починався із зарядки, діти спілкувалися із психологами, а відомі люди – телеведуча Катерина Осадча, співачка Злата Огневич, лідер гурту «СКАЙ» Олег Собчук, брати Клички, – ділилися секретами свого успіху. Хто цього року ділитиметься з дітьми своїми знаннями й досвідом, організатори поки що тримають у таємниці.

 «Я розповів, що якось зняв свого кота з високого дерева»

– Я зовсім не очікував, що зможу потрапити до цієї школи. Коли побачив себе в списку – був просто шокований! Одразу побіг розповідати про це мамі й бабусі. Друзям до сих пір ще нічого не казав, – розповідає Станіслав Апарін із села Біленченківки Гадяцького району. – Я граю на акордеоні, займаюсь спортом. Організатори проекту мене запитували, чи робив я коли-небудь героїчні вчинки. Я розповів, що одного разу врятував свого кота Уксуса. Той заліз на високе дерево й не міг спуститися. А вже на землі мій чотирилапий друг віддячив мене рясними подряпинами, – сміється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичные мошенники придумали еще одну «автомобильную» аферу

Додаткову підтримку «Школи успіху» на своєму окрузі з власної ініціативи забезпечив народний депутат України Тарас Кутовий: його коштом для всіх навчальних закладів п’яти районів Полтавщини були надруковані інформаційні плакати.

– Минулого року я спілкувався з Дариною Яковенко, яка брала участь в «Школі успіху», і бачив, як горять її очі, як натхненно вона говорить про час, проведений там. Я хочу, щоб якомога більше дітей з мого округу мали змогу долучитися до потужних освітніх проектів, можливо, саме це навчання стане для них трампліном у доросле життя, – каже Тарас Кутовий.

Також серед учасників є ще кілька дітей з області – з Полтави та Кременчука. Школярі відпочиватимуть і навчатимуться в оздоровчому таборі «Джерело» в місті Буча, за 20 км від Києва.

www.gazeta-ptk.org.ua



Схожі матеріали:
👁 1422
Категорія: Актуально
Теги: Школа Успіху, кличко, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ