Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.03.2013

До 2015 року на Полтавщині діятиме Програма щодо підтримки садівництва


Інтенсивне садівництво є галуззю, яка не лише забезпечує українців фруктами та ягодами


На Полтавщині розвивають садівництво

До 2015 року на Полтавщині діятиме Програма щодо підтримки садівництва.

Завдяки їй селяни зможуть створити нові розсадники, де вирощуватимуть перспективні сорти яблук та черешень.

Інтенсивне садівництво є галуззю, яка не лише забезпечує українців фруктами та ягодами, а й є важливою частиною розвитку сільських територій, збільшуючи кількість робочих місць та забезпечуючи ефективне використання земельних ресурсів.

Про це повідомляє Народна партія.

"Зайнятість населення для виконання робіт на одному гектарі землі під садівництво у 10-15 разів вища, ніж під технічними та зерновими культурами, - розмірковує голова Полтавської регіональної організації Народної Партії Костянтин Боровик. - Крім того, люди в садівництві зайняті не тільки у весняно-осінній період, а й у зимовий, коли є роботи з обрізки саду та інші зимові роботи.

До речі, у нас на Полтавщині в Диканському районі восени вже плодоноситимуть понад 50 гектарів молодих садів. Це черешні двох сортів, сливи, яблуні чотирьох видів, смородина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крадіжки залізничного обладнання закінчилися кримінальним провадженням

Переваги розвитку садівництва вже зрозуміли і в Карлівському районі Полтавської області. Там працюють із розмахом - садять фруктові дерева у промислових масштабах. Зацікавилися проектом і в Новосанжарському районі.

Там місцеві фермери створюють невеликі сади. Отож, у перспективі потрібен лізинговий центр, що відповідатиме за зберігання, переробку й продаж виробленої продукції. А якщо підходити до справи серйозно, то не обійтися і без обладнання для заморозки ягід та фруктів, а також холодильника на 2-3 тисячі тонн.

AgroNews


Схожі матеріали:
👁 1275
Категорія: Актуально
Теги: програм, садівництво, черешні, Полтавщина, яблука




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ