Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.09.2014

Додержання вимог законодавства при користуванні водними ресурсами на території Гребінківщини


На усунення вказаних порушень прокуратурою району внесено подання, яке розглянуте та задоволене


Додержання вимог законодавства при користуванні водними ресурсами на території Гребінківщини

Прокуратурою Гребінківського району в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів проведено перевірку додержання вимог Водного кодексу України, Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства" № 1126 від 18.07.1998 року та іншого законодавства у сфері користування водними об'єктами.

Так, у відповідності до статті 47 Водного кодексу України загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.

Згідно п. 1 Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства" № 1126 від 18.07.1998 року у рибогосподарських водоймах України (за винятком водойм, які знаходяться у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, риборозплідних господарств, водойм, які мають обмеження щодо їх спеціального використання (питні, технічні тощо), а також водойм або їх ділянок, на яких лов (добування) водних живих ресурсів заборонено) дозволяється здійснення любительського і спортивного рибальства всім громадянам України, іноземним громадянам, а також особам без громадянства.

Водночас п. 12 наведеного режиму строки заборони на вилов встановлюються у відповідності до Правил промислового рибальства та Правил любительського і спортивного рибальства. Застосовувати встановлення весінньо-літньої заборони на лов риби згідно Правил рибальства України, орієнтовно з 1 квітня по 10 червня терміном на 70 діб кожного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори-2014: особливості нового політичного сезону

При цьому, в порушення наведених норм одним з водокористувачів Гребінківського району на території водосховища на річці Суха Оржиця встановлено заборонні знаки, а саме металеві таблиці з написом "ставок зарибнено, вилов риби заборонено",а також від сутні жодні накази уповноважених державних органів щодо обмеження загального водокористування.

На усунення вказаних порушень прокуратурою району внесено подання, яке розглянуте та задоволене, порушення усунуті.

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1198
Категорія: Актуально
Теги: Законодавство, прокуратура, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ