Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.09.2015

Звернення громадян


За перше півріччя 2015 року прокурорами прокуратури Гребінківського району на особистому прийомі прийнято 62 звернення


Звернення громадянПраво на звернення є одним із конституційних прав громадян України. Для прокуратури захист прав і свобод людини та громадянина, зміцнення законності й правопорядку, забезпечення вимог Конституції України та Законів України є одним із важливих напрямків роботи. Саме тому у прокуратурі Гребінкіеського району упродовж дня відповідно до графіка, який розміщений на стенді у приміщенні прокуратури здійснюється особистий прийом громадян.

Порядок прийому громадян у вечірній час, вихідні і святкові дні встановлюється керівником прокуратури. Ваше звернення до прокуратури може бути усне (прийняте на особистому прийомі) або письмове, надіслане поштою або передане до прокуратури Гребінківського району через уповноважену особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства.

Розгляд звернень громадян проводиться прокуратурою у встановлені Законом України "Про звернення громадян" строки - не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу встановлює необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п’яти днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радість зі сльозами на очах

За перше півріччя 2015 року прокурорами прокуратури Гребінківського району на особистому прийомі прийнято 62 звернення, з яких 18 - особисто прокурором району. Із них розглянуто 57 звернень: вирішено - 31 (з яких задоволено 4); направлено до інших відомств для вирішення - 25; повернуто заявникам - 1. Найчастіше громадянами порушуються питання щодо поновлення їх конституційних прав і свобод - 4, порушення законодавства про оплату праці - 2, неналежне або формальне проведення досудового розслідування -10.

Пам'ятайте, що важливою є співпраця між населенням і прокуратурою.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1349
Категорія: Прес-реліз
Теги: прокурор, звернення, прокуратура, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ