Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.05.2015

Екскурсія до м. Яготин


14.05.2015 року учні Гребінківської ЗОШ І - ІІІ ступенів №1 здійснили захоплюючу екскурсію до м. Яготин


Екскурсія до м. Яготин14 травня 2015 року учні Гребінківської ЗОШ І - ІІІ ступенів №1 здійснили захоплюючу екскурсію до м. Яготин, де відвідали картинну галерею та музей "Флігель Тараса Шевченка".

 Картинна галерея розташована в історичному будинку, колишньому палаці Розумовських-Рєпніних, який є пам’яткою провінційного зодчества кінця ХVІІІ – початку ХІХ ст. Відкритий музей в 1983 р. Тут представлені твори українського мистецтва – твори живопису, скульптури, графіки, декоративного мистецтва, старовинні ікони, вироби з кераміки, скла, різьби по дереву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не згасає вогонь вічної пам 'яті

В кількох залах – картини відомих художників України та самобутні твори місцевих майстрів. В експозиції музею можна побачити полотна народних художників України І.Їжакевича, А.Монастирського, А.Пламеницького, В.Забашти та ін. Окрасою експозиції Картинної галереї є твори народної художниці України Катерини Білокур, її немеркнуча спадщина, що є національним мистецьким скарбом.

В Картинній галереї Яготина представлене найбільш повне зібрання робіт К.Білокур (більше 70) – живопис, акварель, графіка, ескізи, начерки, етюди, ранні та незакінчені роботи.
 








 
Експозиція Музею ”Флігель Тараса Шевченка” знайомить з перебуванням Великого Кобзаря у цьому краї у 1843-1845 рр., адже його життя і творчість – це історія, доля України, її минуле, сьогодення і майбутнє. Після 20-ти років відродження і відбудови Музей ”Флігель Тараса Шевченка” відкрив двері для перших відвідувачів у вересні 2003 року.
Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1



Схожі матеріали:
👁 1371
Категорія: Шкільний екран
Теги: №1, Яготин, ЗОШ, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ