Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.09.2013

Ертранд Канделон: Довіра до гривні підтримуватиме стабільність приватного банківського сектору України


Зростання довіри до гривні підтримуватиме стабільність приватного банківського сектору України


Ертранд Канделон: Довіра до гривні підтримуватиме стабільність приватного банківського сектору України

Зростання довіри до гривні підтримуватиме стабільність приватного банківського сектору України. Про це заявив в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ професор економіки Маастрихтського університету (Голландія) Ертранд Канделон.

Економіст  вважає доброю ознакою зниження попиту на долар та зростання кількості депозитів у гривні. За його словами, збільшення кількості довгострокових депозитів сигналізує про те, що українці позитивно налаштовані щодо зміцнення національної валюти. У свою чергу, притік коштів у банківську систему зменшить її вразливість до зовнішніх чинників, - вважає Канделон

«Якщо люди вирішують мати збереження у місцевій валюті, вони очікують, що в майбутньому її цінність зростатиме.  Це також дуже добре для приватних банків. Тому що якщо ви маєте депозити у національній валюті, ви є більш убезпеченими та не залежите від зростання та падіння іноземної валюти. У результаті українська валюта цінуватиметься більше», - зазначив професор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання гривневих депозитів сприяє розвитку української економіки - Міхаель Ламла

 «Те, що зростає кількість депозитів у національній валюті, є дуже добрим сигналом, бо означає, що люди вірять у зростання валюти та економіки. У протилежному випадку ви робите короткострокові вкладення, які можна швидше забрати. Зі зменшенням вразливості приватних банків буде менше випадків, коли депозити забирають із банків. У результаті ризики для української валюти будуть меншими, а відтак зменшиться вразливість приватного сектору. Все свідчить про те, що обраний шлях є правильним, є зростання впевненості у національній валюті», - продовжив  економіст.

Нагадаємо,  за даними Нацбанку України, за сім місяців цього року обсяг гривневих депозитів зріс майже на 25,4% . Рівень доларизації депозитів за цей час знизився із 43,7 % до 39,6 %. Кількість довгострокових вкладів в Україні за останній час зросла майже до 40%.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 993
Категорія: Актуально
Теги: стабільність, телеканал БТБ, банк, депозит, гривна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ