Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2013

Ощадбанк продовжує виплату компенсацій за вкладами колишнього СРСР


За даними Ощадбанку, з період з 1 червня 2012 року по 1 лютого 2013 року компенсації за вкладами колишнього СРСР отримали 4 313 411 українці


Ощадбанк продовжує виплату компенсацій за вкладами колишнього СРСР

Минулого року вкладники колишнього Сбербанку СРСР знову отримали надію повернути собі – нехай і частково – колись втрачені кошти. Наприкінці березня 2012 року Ощадбанк повідомив українцям радісну новину: з 1 червня починаються чергові виплати по рахунках часів СРСР, заморожених, як відомо, після розпаду Радянського Союзу.

Останній раз компенсаційні кошти – так звану «Юліну тисячу», як охрестили в народі ці виплати за часів прем’єрства Тимошенко - українці мали змогу отримати у 2008 році. Так що з того часу утекло чимало води. Проте нарешті віз зрушив з місця.

З моменту офіційної заяви і до початку виплат пройшло два місяці, але пауза виникла невипадково. Протягом квітня і травня  2012-го Ощадбанк проводив так звану актуалізацію вкладників – необхідно було «оживити» всі дані стосовно рахунків та їхніх  власників.

Щоправда, ті, хто у 2008-му вже отримав компенсаційні кошти, у 2012-му могли особливо не переживати: адже перш за все акцію Ощадбанку було спрямовано на українців, які ще досі за якихось причин не отримали компенсацію за своїми заощадженнями, та дані про яких на цей момент, тобто до 01.01.2012 року, було внесено до «Реєстру вкладників заощаджень громадян».

За умовами програми по здійсненню виплат та щоб запобігти непотрібному ажіотажу, українці різних вікових категорій могли звернутися до Ощадбанку у певний період і отримати інформацію про час та місце актуалізації  своїх даних для подальшої виплати компенсації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки та подальші перспективи роботи Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ

Починаючи з 2 квітня 2012 року на гарячу лінію підтримки вкладників Сбербанку СРСР у Ощадбанку надійшло більше 11,21 млн. дзвінків, 8,8 млн. вкладників отримали дату та час проведення актуалізації у відділенні банку. Більшість склали ті, хто не отримали виплату у 2008 році - 4 345,84 осіб. Також були зареєстровані 1 296,09 тисяч вкладників, що отримали виплату у 2008 році та 3 256,45 тисячі нових вкладників.

Всі, хто ще не отримали компенсацію у 2008-му, успішно здійснили актуалізацію протягом літніх місяців, а починаючи з 1 вересня 2012 року пройшли актуалізацію і більше мільйона вкладників, які у 2008 отримали свої проіндексовані компенсаційні кошти. До того ж більше мільйона українців (1078,65 тис.) звернулися до Ощадбанку з тим, щоб зареєструвати свої рахунки.

За даними Ощадбанку, з період з 1 червня 2012 року по 1 лютого 2013 року компенсації за вкладами колишнього СРСР отримали 4 313 411 українців, а загальна сума компенсацій склала  4 064,35 мільйонів гривень.

Найбільш активними виявилися мешканці Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Луганської, Львівської, Харківської та Хмельницької областей. Саме тут показник виплат компенсаційних заощаджень населенню є найбільш високим. До того ж,  до відділень Ощадбанку у Харківській, Донецькій та Дніпропетровській областях звернулася і найбільша кількість нових вкладників.

Найнижчий показник відзначено у Західній Україні, зокрема, по Чернівецькій та Закарпатській області, проте в цих областях виплату компенсацій відповідно до числа актуалізованих вкладників здійснено повністю.

Прес-служба Національного банку України


Схожі матеріали:
👁 1667
Категорія: Актуально
Теги: Сбербанку, гроші, СРСР, Ощадбанк, Юліна тисяча, банк, гривна, НБУ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ