Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.01.2013

Українці хочуть отримувати зарплату в гривнях


Більша частина українських громадян хотіли б отримувати зарплату в національній валюті


Українці хочуть отримувати зарплату в гривнях

Більша частина українських громадян хотіли б отримувати зарплату в національній валюті.

Про це в ході дослідження Фонду «Демократичні ініціативи» ім. І. Кучерова спільно з соціологічною службою Центру Разумкова заявили 51,1% опитаних українців.

Дослідження проводилося серед 2009 респондентів старше 18 років у всіх областях країни та в Криму. При цьому менше чверті опитаних - 23,7% - хотіли б отримувати зарплату та інші виплати в доларах, частка зацікавлених осіб в євро досягла всього 15,2%, а рублями цікавиться всього 0,8%.

Найнадійнішою валютою на думку населення поки продовжує залишатися долар - йому віддали перевагу 38,8% респондентів. Однак гривня поступається не дуже серйозно - їй довіряють 26,5% опитаних, тоді як євро лише 18,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківці у День Соборності поклали квіти до пам'ятника Шевченку

Цікаво, що близько п'ятої частини населення взагалі не замислюється про пріоритети серед іноземних валют: від 8% до 13,5% респондентів так і не змогли визначитися ні яка валюта найбільш стабільна, ні в своїх перевагах для заощадження коштів.

Прес-служба
Національного банку України


Схожі матеріали:
👁 1507
Категорія: Актуально
Теги: валюта, гроші, національна валюта, гривна, НБУ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ