Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.05.2022

Гібридний самоскид із водневою батареєю допоможе скоротити викиди вуглецю


Вантажівка призначена для роботи в повсякденних умовах видобутку на руднику Mogalakwena PGMs на північному сході Південної Африки


Найбільший у світі кар'єрний самоскид із водневим акумулятором

Гірничодобувна компанія Anglo American представила найбільший у світі кар'єрний самоскид із водневим акумулятором у рамках рішення Anglo American nuGen™ Zero Emission Haulage Solution (ZEHS), яке спрямоване на скорочення вуглецевого сліду гірничодобувної промисловості.

Дункан Ванблад, головний виконавчий директор Anglo American, сказав, - «З огляду на те, що викиди дизельного палива від нашого парку самоскидів становлять 10–15 відсотків від загального обсягу викидів категорії 1, це важливий крок на шляху до вуглецево-нейтральних операцій до 2040 року. Якщо цей пілотний проект пройде успішно, ми зможемо скоротити до 80% викидів дизельного палива на наших кар'єрах, запровадивши цю технологію у нашому парку по всьому світу».

Вантажівка призначена для роботи в повсякденних умовах видобутку на руднику Mogalakwena PGMs на північному сході Південної Африки. Ця копальня є найбільшим у світі кар'єром з видобутку металів платинової групи і компанія має намір замінити там парк із 40 вантажівок, щоб щороку економити близько мільйона літрів дизельного палива.

Над проектом Anglo American працювала з провідними творчими інженерними та технологічними компаніями, такими як ENGIE, First Mode, Ballard та NPROXX.


Найбільший у світі кар'єрний самоскид із водневим акумулятором
 

Гібридна вантажівка з водневим акумулятором потужністю 2 МВт виробляє більше енергії, ніж його дизельний попередник, який споживає 134 літри дизельного палива на годину, має корисне навантаження близько 220 метричних тонн і здатний перевозити 320-тонн вантажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: U-Boat Worx оголосила про створення круїзного підводного човна здатного вмістити до 120 гостей

Вантажівка оснащена акумуляторною батареєю ємністю 1,2 МВтч, а система самоскида використовує кілька паливних елементів, які забезпечують потужність до 800 кВт, що забезпечує загальну потужність 2 МВт. Самоскид також є найлегшою у світі вантажівкою вантажопідйомністю 510 тонн.

Компанія також побудує комплекс з виробництва, зберігання та заправки водню, який включає найбільший електролізер в Африці та сонячну електростанцію для підтримки роботи самоскида.

Схожі матеріали:
👁 572
Категорія: Технології
Теги: водневий транспорт, водневе паливо, самоскид, Вантажівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ