Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.02.2023

Іліян Кузманов: Ми не повинні забувати Україну!


Іліян Кузманов – перший болгарський письменник, який увійшов до топ-20 Amazon, отримавши купу нагород у США та Великобританії.


Іліян Кузманов

Те, що відбувається в Туреччині, – це величезна трагедія, але ми не повинні ні на секунду відводити погляд від України! Ми повинні продемонструвати мужньому народу України, що ми разом! Бо там масштаби трагедії, збитки та можливі наслідки для всіх нас, не лише в Європі, можуть бути колосальними! – так починається моє інтерв’ю з найуспішнішим болгарським письменником і журналістом Іліяном Кузмановим, якого медіапортал «Івано Франк» назвав необхідним другом України.

– Не лише військова допомога, Україна має бути в серці й душі кожної людини, яка любить Захід і життя, яке ми маємо. Я кажу це як людина, яка жила в Канаді та Великобританії, місцях, які навчили мене та дали мені все, що я маю. Ми не повинні піддаватися в ці важкі хвилини летаргії і дозволяти людям, які ненавидять свободу і демократію, впливати на нас!

Іліян Кузманов – перший болгарський письменник, який увійшов до топ-20 Amazon, отримавши купу нагород у США та Великобританії. Вся письменницька епопея почалася дивовижним чином у 2021 році з Balkan Book Rock Tour, включно з Македонією, Сербією, Румунією та Туреччиною. Далі послідувало перше місце у рейтингу найсексуальнішої письменниці світу за версією FilmDaily , Золотий ключик і Людина року 2021 у Болгарії.

Його книги презентували у найбільшому кабаре Європи, на вершині хмарочоса, всесвітньо відомі футболісти, такі як Патріс Евра та Гері Лінекер, Iron Maiden, голлівудські актори та українські моделі. Зі своїми книгами в Болгарії, пронизаній путінською пропагандою та путінськими агентами, він з’являвся на білбордах, розповідаючи про те, як круто і нормально бути геєм, як ми не повинні вірити в змови та що права людини важливі.

Але Іліан — це більше, він — людина, яка навчалася в єзуїтському інституті в Канаді, працювала на одну з найвпливовіших родин Канади, створила багатомільйонний бізнес у Лондоні з однією метою — допомогти. Він закохався в тяжкохвору українку і об'їздив заради неї півсвіту, дійшов навіть до Далай-лами. Вона надихнула його написати свої перші дві книги та кинути виклик дияволу ( з його книгою «Диявол, якого я знаю»), щоб покарати режим Путіна, який забрав його кохання... Пані та панове, його історія та його історія закоханості з гарною українкою, заслуговує на те, щоб про неї розповіли.

Іліян , ти мрієш подарувати свої книги Володимиру Зеленському? чому
Тому що я захоплююся ним. Неймовірна мужність і відвага, просто неймовірна! Для мене це історія про Давида та Голіафа, у якій Давид переможе. Послухайте мого слова!

Як сприймають боротьбу України в Болгарії?

Боязко й обережно, я не хочу сказати боягузливо, бо це не так. На жаль, у нас є цілий політичний клас, який так чи інакше продався Путіну! Я сподіваюся, що одного дня ми матимемо можливість позбутися всього цього лиха, яке забрало майбутнє кількох поколінь і змусило мільйони молодих болгар, як я, емігрувати!

А люди культури і мистецтва? Адже вони більш чутливі, спраглі до свободи?

У Болгарії ця сама путінська пропаганда, ці агенти Путіна, які пронизали все наше суспільство, перетворили слово свобода на притчу. А люди культури не тільки чутливі, а й боягузливі. Нашу культуру, як і путінську Росію, поставили на штучне дихання. Все йде через всемогутній державний Фонд культури, який фінансує всіх, хто у відповідь слухняний і виконавчий. Здебільшого, щоб почути якогось марксистського письменника-пацифіста який поганий Путін, але найбільше війна і що має бути мир, бо ми брати. Відлуння Кремля в основному...

Але все-таки ви в ЄС і НАТО?

Ми намагалися жити минулим за кошти ЄС, але, на жаль, цього не виходить. Рано чи пізно Болгарії прийде рахунок і він буде дуже великий за все.

Іліян, безумовно, загадкова особистість, схожа на темного Дон Кіхота, що стоїть перед страшними млинами. Він підтримує невеликий медіа-портал у Болгарії, який, до речі, є першим, хто надає спеціалізовані LGBTQ+ news в Болгарії. Він спровокував міжнародний скандал, намагаючись врятувати латвійську жінку, яку продали до Болгарії.

А також створив величезний ажіотаж своїм амбітним соціальним бізнес-проектом у в’язницях Болгарії, викриваючи корупційні практики та невибіркове витрачання бюджетних та єврокоштів. Через всю свою діяльність він піддавався систематичним переслідуванням і погрозам у Болгарії, що змусило його знайти безпечний притулок у Великобританії, де знаходиться його бізнес. Останній напад на нього (адже він оголошений сатаніст) – знищення каплиці, яку він збудував у своєму рідному місті .

Автор: Bohdana Tkachenko


Схожі матеріали:
👁 575
Категорія: Актуально
Теги: болгарський письменник, Іліян Кузманов, Amazon




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ