Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.07.2021

Як знайти нотаріуса в Україні


Як дізнатися про заставу рухомого майна?


Як вибрати, до якого нотаріуса звернутися?

Ви можете звернутися за вчиненням нотаріальної дії до будь-якого нотаріуса України https://notarius-ua.top/. За винятком випадків, на які принцип екстериторіальності не поширюється. це:
  • відкриття спадщини - вам потрібен нотаріус за останнім місцем проживання спадкодавця, а в разі, якщо воно не відомо, - за місцем знаходження нерухомого майна, що входить до складу спадщини;

  • інші дії, що зачіпають питання спадщини, за винятком заповіту - вам потрібен нотаріус за місцем відкриття спадщини;

  • прийняття від боржника в депозит грошових коштів і цінних паперів для передачі їх кредитору (будь-який нотаріус за місцем виконання зобов'язання);

  • протест векселя у неплатежі (за місцем платежу, зазначеному в векселі), протести векселі в неакцепті і недатировании акцепту (за місцем перебування платника), пред'явлення чека до платежу і посвідчення несплати чека (нотаріус за місцем знаходження платника).


нотаріус
 

Як перевірити довіреність?

При оформленні довіреності та при її скасування нотаріус вносить відповідну інформацію до реєстру нотаріальних дій. Цей реєстр є загальнодоступним, і що міститься в ньому інформація відкрита для всіх. Це означає, що ви можете самостійно перевірити довіреність за реквізитами на дійсність і справжність, а також отримати відомості про скасування довіреності. Публічний статус реєстру допомагає не тільки не стати жертвою шахраїв, але і звільняє від необхідності в якомусь особливому порядку інформувати довірена особа і інших зацікавлених осіб про скасування довіреності.

Щоб перевірити довіреність, скористайтеся сервісом нотаріальної палати - введіть в формі реєстровий номер довіреності, дату підписання і ПІБ посвідчила її нотаріуса. Якщо довіреність справжня, система видасть вам інформацію про нього, якщо немає, повідомить, що документ не знайдений.

Як дізнатися про заставу рухомого майна?

Договір застави - це цивільно-правовий договір, в якому вказується, що боржник, у разі якщо не поверне борг вчасно, зобов'язується віддати кредитору закладене майно. Якщо в якості застави виступає рухоме майно, договір потрібно зареєструвати у нотаріуса.

Купівля-продаж майна, обтяженого заставою, зазвичай пов'язана з безліччю ризиків як для заставодавця, так і заставодержателя. Щоб уникнути цих ризиків слід зареєструвати заставу в реєстрі повідомлень про заставу рухомого майна. Для цього вам потрібно звернутися до будь-якого нотаріуса, який внесе відомості, що містяться в повідомленні про заставу рухомого майна, в реєстр. Повідомлення про заставу рухомого майна може бути направлено нотаріуса в електронному вигляді.

Інформація в реєстрі повідомлень про заставу є публічною, тому купуючи будь-яке рухоме майно, наприклад автомобіль, ви можете легко перевірити його на предмет наявності застави.

Набувач майна і заставодержатель можуть звернутися до нотаріуса за отриманням офіційної довідки з реєстру повідомлень про заставу. Коротка виписка містить лише актуальні відомості про заставу на певний момент і видається будь-якій особі. Розширена виписка крім актуальних відомостей містить інформацію про всі повідомленнях про заставу, зареєстрованих в Єдиній інформаційній системі нотаріату, видається тільки заставодавцю, заставодержателя і їх представникам. Заява про видачу виписки з реєстру повідомлень про заставу рухомого майна може бути направлено нотаріусу в електронній формі, але воно повинно бути підписано посиленою кваліфікованої електронним підписом.

Схожі матеріали:
👁 363
Категорія: Прес-реліз
Теги: застава рухомого майна, нотаріус, Довіреність, відкриття спадщини




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ