Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.10.2018

Кабмін підвищує ціну на газ для населення з 1 листопада


На екстреному засіданні уряд ухвалив рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5%


Кабмін підвищує ціну на газ для населення з 1 листопадаКабінет міністрів України на екстреному засіданні 19 жовтня ухвалив рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада – в рамках виконання взятих на себе Україною зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Глава уряду Володимир Гройсман в черговий раз підкреслив, що не може запобігти зростанню ціни на газ для населення, яке є одним з умов МВФ для виділення Україні чергового кредиту.
 
"Ціни з 1 листопада на газ зростуть тільки на 23,5%. Не на 60%. Це те, що нам вдалося неймовірними зусиллями досягти внаслідок цих переговорів", – зазначив Гройсман, маючи на увазі тривалий і непростий процес переговорів України і Фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У переддень опалювального сезону не забувайте перевірити газове обладнання

Нагадаємо, переговорний процес тривав з липня 2017 року. МВФ наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, могло становити від 30 до 60% через зростання цін на міжнародних ринках, тоді як Кабмін вважає таке різке підвищення цін невиправданим. Під час візиту місії МВФ до Києва у вересні було досягнуто принципову домовленість про поступове зростання цін на газ, але самі нові тарифи і терміни старту їхньої дії тоді не були оголошені.

Схожі матеріали:
👁 918
Категорія: Актуально
Теги: газ, Гройсман, МВФ, ціни, населення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ