Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.01.2014

Кличко: Янукович — мій персональний суперник


Газета «УДАР» публікує думку Віталія Кличка, чому Майдан переможе, які зміни мають відбутися в Україні найближчим часом


Кличко: Янукович — мій персональний суперник

«Янукович — мій персональний суперник. Я викликаю його на ринг!» — такі слова прозвучали від лідера партії «УДАР» Віталія Кличка на Майдані.

Газета «УДАР» публікує думку Віталія Кличка, чому Майдан переможе, які зміни мають відбутися в Україні найближчим часом і як цього досягти.

Друзі, соратники, українці.

Я вдячний всім, хто не хоче сидіти вдома і чекати, хто прийшов на Майдан, хто бореться і висловлює свою позицію. Так, це нелегко, багато хто втомився. Але ми не можемо розходитися, ми повинні стояти, повинні боротися і ми переможемо!

Я назвав Януковича своїм персональним супротивником. Я викликав його «на ринг».

Сьогодні саме він відповідає за все, що відбувається в країні. Саме з його волі влада, усі величезні повноваження сконцентровані в одних руках. Саме його слід в першу чергу закликати до відповіді за ситуацію жорсткої політичної, соціальної та економічної кризи, в якій опинилася Україна.

Мільйони людей вийшли на вулиці, вимагаючи змін. Але влада робить вигляд, що нас немає. Влада свідомо гальмує подолання політичної кризи в країні. І свідомо штовхає країну на межу економічної катастрофи, за якою — втрата суверенітету.

Лише після декількох тижнів масових народних протестів влада почала здійснювати перші кроки щодо відновлення справедливості стосовно незаконно покараних учасників Євромайдану. І до сьогоднішнього дня не зробила нічого для покарання винних у побитті мирних людей. Не якихось «шісток», а справжніх винуватців беззаконня, яке творилося на вулицях Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лубенщині працівники міліції затримали зловмисників, які пограбували літню жінку

Втім, це лише перша вимога Майдану, після якої можна буде говорити про початок діалогу щодо шляхів виходу з політичної кризи.

Ви всі чули виступ Генерального прокурора Пшонки, коли він з трибуни Верховної Ради казав: не міліція била людей, це люди били міліцію. Він каже: у кожного своя правда. Ні! Правда може бути тільки одна. І це- закон. І відповідальність усіх перед законом.

Як можуть суди приймати рішення про утримання під вартою активістів, не маючи ані найменших доказів їхньої провини в чому небудь? Як можуть працівники міліції бити студентів, майже дітей — в кров, лежачих, беззахисних. До якого рівня деградації повинна дійти правоохоронна система в країні, щоб так нахабно «не помічати» беззаконня?

У чому причина такої «сліпоти»? Вона очевидна: репресивна машина, силові органи — це остання опора Януковича. Як тільки справжні винуватці злочинів будуть притягнуті до відповідальності, весь режим посиплеться, як картковий будиночок.

У спробах врятуватися влада робить безвідповідальні кроки, які межують з державною зрадою. Останні угоди, підписані Януковичем в Москві — яскраве тому підтвердження.

15 мільярдів доларів, які нібито Янукович випросив у Кремля- це не «допомога», це узда для України. У Москві вже прямо кажуть: якщо Україна піде у бік Європи, вони жорстко вимагатимуть все назад. І, одночасно, ці кабальні борги — остання надія «команди проффесіоналів» хоч трохи ще втриматися при владі.

Навіть розраховуючи на ці гроші, уряд фактично заморожує поліпшення соціальних стандартів на найближчі півроку. Заморожуються або скорочуються безліч найважливіших для країни соціальних програм з охорони здоров’я, підтримки молодих сімей та фахівців, науки, освіти, сільського господарства. Зате на 14,5 відсотків збільшується забезпечення МВС. Це свідчить про те, що влада продовжує будувати поліцейську державу та планує і надалі боротися з власними громадянами силовими методами.

Люди не хочуть жити в тих умовах, які їм пропонує влада. Всі добре розуміють, чому люди вийшли на вулиці: бо терпець увірвався. Їх обдурили в питанні Євроінтеграції, коли спробували відібрати навіть надію жити в майбутньому у вільній, демократичній країні. Вже зараз позбавили права на пенсію, нормальну роботу, чесний суд і гідне життя. І нарешті — намагаються позбавити права на вільне волевиявлення.

У нас є чіткий план реформ, але втілити їх в життя ми зможемо тільки змінивши владу. Тільки повне перезавантаження всієї влади, всієї системи управління в країні може врятувати її.

Майдан сам собою не «розсмокчеться», ігнорування його справедливих вимог може призвести лише до його радикалізації та загострення ситуації. Вихід із політичної кризи має відбутися в межах правового поля, тобто шляхом дострокових виборів, бо інакше накопичене невдоволення діями нинішньої влади знайде вихід в інших формах. І влада повинна це розуміти.

Янукович на круглому столі сказав, що не боїться перезавантаження влади? Нехай доведе це в чесній боротьбі. На дострокових виборах. Ми вимагаємо дострокових президентських і парламентських виборів.

Ми не можемо піти з Майдану. Нам нікуди з нього йти, бо тоді в нас не залишиться країни.

Майдан повинен бути в ваших душах, а ви — на Майдані. У Києві, в кожному місті чи селі. Необхідно влаштувати ротацію: коли ви йдете додому відпочити, на ваше місце приходить ваш друг, родич чи знайомий — людина, яку ви знаєте і якій довіряєте. Всім активістам також необхідно розповідати людям правду про Майдан і переконувати їх приєднатися.

Я не продам і не залишу Майдан! Якщо ми вистоїмо — ми переможемо. Щоб зрозуміти ці прості слова, досить згадати, якою була країна ще місяць тому. І подивитися на мільйони сильних, мудрих, чудових людей, яких ми бачимо сьогодні в наших лавах. Нам усім потрібна тільки перемога.

Слава Україні!

Схожі матеріали:
👁 1103
Категорія: Актуально
Теги: янукович, кличко, політика




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ