Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.04.2015

Коли в основі стосунків - людяність


22 квітня відбулася зустріч голови обласної ради Петра Ворони з представниками громадської організації «La Bala delle Favole»


Коли в основі стосунків - людяність22 квітня відбулася зустріч голови обласної ради Петра Ворони з представниками громадської організації «La Bala delle Favole» («Затока казок») з італійського міста Сестрі Леванте (провінція Генуя), що перебуває на Полтавщині на запрошення обласного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Уже двадцять років мерія невеликого італійського містечка, яке знаходиться на мальовничому морському узбережжі, за широкої підтримки місцевої громади опікується оздоровленням полтавських дітей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей-сиріт та дітей із багатодітних родин.

За цей час в італійських сім'ях відпочило та поліпшило здоров'я 535 дітей з нашої області. Нинішнього літа у цікаву подорож до Італії знову вирушить група юних полтавців із 20 осіб, серед яких будуть діти загиблих військовослужбовців – учасників АТО та вимушених переселенців із Східних регіонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лагідна чи сувора дерадянізація

Петро Ворона зазначив важливість роботи громадської організації «La Bala delle Favole» по оздоровленню полтавський дітей, що значною мірою сприяє зміцненню партнерських і дружніх стосунків між італійським та українським народами.

Коли в основі стосунків - людяністьВін наголосив, що обласна рада високо цінує допомогу і підтримку мерії та громадськості міста Сестрі Леванте та висловив вдячність італійській делегації за надану допомогу, яка, за його словами, свідчить про правильність вибраного Україною європейського вектору розвитку.

У свою чергу, сеньйор доктор Бруно Канепа, сеньйор Лоренцо Тассано, сеньйора Валентина Моренгі зазначили, що перебування на Полтавщині – це відповідальна і водночас дуже хвилююча місія. Вони поділилися враженнями від зустрічі з полтавцями, зокрема, з молодою жінкою, яка 11 років тому відвідала Італію в числі інших дітей-чорнобильців та досі вважає мешканців Сестрі Леванте своєю другою родиною.

У зустрічі взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, голова обласного осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Віктор Шкурпела, голова обласного громадського об'єднання «Фонд інвалідів Чорнобиля» Микола Дибін.
 
Полтавська обласна рада


Схожі матеріали:
👁 847
Категорія: Прес-реліз
Теги: Петро Ворона, Затока казок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ