Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.12.2022

Крокуючі екскаватори-павуки пропонують широкий набір можливостей


Сьогоднішні екскаватори-павуки – чудові зразки реалізації технічних ідей


Крокуючий екскаватор-павук

Екскаватори з крокуючими хрестовинами пропонують винятковий набір можливостей завдяки своїм шарнірно-зчленованим, висувним опорам, стабілізаторам, похилим колесам та ківшам.

Йозеф Кайзер збудував свій перший крокуючий екскаватор у 1966 році на заводі свого друга Ернста Менці. Відповідно до офіційної історії Кайзера, Менци вхопився за цю ідею невдовзі після демонстрації першого прототипу і почав продавати його як Menzi Muck, тоді як Кайзер почав виробляти їх зі своєю компанією. Вже понад 50 років компанії Kaiser та Menzi продовжують розробляти та продавати ці чудові машини.


Крокуючий екскаватор-павук
 

Крокуючі екскаватори спочатку були розроблені для роботи на екстремальних ухилах та важкопрохідній місцевості Швейцарських Альп, де звичайним колісним та гусеничним екскаваторам працювати вкрай небезпечно. Вони почали з простої одновісної пари коліс ззаду та пари опорних стійок спереду, пересуваючись за допомогою гідравлічного важеля та ковша, щоб піднімати опори та перетягувати колеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія nFrontier представила міський електромобіль UILA, надрукований на 3D-принтері

До початку 1970-х років вони почали ставити колеса та стабілізуючі опори на свої власні гідравлічні важелі, що зробило їх здатними рівно сидіти на широкому діапазоні ухилів і додало їм додатковий важіль, зчеплення та стійкість під час підйому та розпушування. До кінця 70-х стала доступною телескопічна гідравліка, а це означало, що ці ноги і хрестовини могли витягуватися ще далі.


Крокуючий екскаватор-павук
 

Сьогоднішні екскаватори-павуки – чудові зразки реалізації технічних ідей. Ноги розгинаються, втягуються, піднімаються, опускаються і зчленовуються в кульшових, колінних і гомілковостопних суглобах. Колеса з гідростатичним приводом, гірські стабілізатори зі сталевими захватами або гусениці з індивідуальним приводом на кінцях опор можна нахиляти, кабіна повністю обертається, а потужні стріли екскаватора можуть передавати більше сили, ніж гусеничні екскаватори, що вдвічі перевищують їхню вагу.


Крокуючий екскаватор-павук
 

Крокуючі екскаватори також можуть підніматися по слизьких, брудних схилах, про які не мріє жоден звичайний екскаватор, і вони можуть долати ями та прірви, долати перешкоди і в основному працювати з ширшим діапазоном географічних та топографічних умов, ніж будь-який інший екскаватор.


Крокуючий екскаватор-павук



Схожі матеріали:
👁 264
Категорія: Технології
Теги: крокуючий екскаватор, екскаватор, будівельна техніка, екскаватор-павук




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ