Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.09.2021

Сучасне будівництво на межі загальної ери 3D-друку


Сталевий амстердамський міст, хмарочоси, будівельні конструкції - чим ще може здивувати високотехнологічний 3D-друк?


Сталевий амстердамський міст, хмарочоси, будівельні конструкції - чим ще може здивувати високотехнологічний 3D-друк? Унікальні проекти-провісники футуристичного майбутнього, які все ближче наближаються до людства.

Зараз 3D-принтери - це щось більше ніж просто чергова розробка. Це сотні вдалих реалізованих проектів у багатьох галузях, які значно спростять життя людству. В Амстердамі вже відкрито перший надрукований на 3D-принтері міст вагою 6000 кг, який підтверджує свою безпеку для городян і транспорту.


Сучасне будівництво на межі загальної ери 3D-друку
 
«Проект моста - це якась поворотна точка у всій нашій роботі або ж екватор. Коли кілька років тому ми починали цей шлях, ніхто не вірив і навіть сміялися над можливими негараздами і провалами, які теж були. Але коли всі бачили провал і невдачу, ми бачили можливість і потенціал, і я вважаю це нашою головною перевагою» - говорить Ван дер Вельден, засновник і генеральний директор компанії MX3D.

«У майбутньому 3D-принтер не замінить всіх робочих процесів, але значно їх доповнить і зробить монотонну роботу, а людина зможе зробити щось більш творче і інтерактивне. Це була наша початкова ідея з доповненням, але потім все більше і більше запитів надходило від компаній, які хочуть повністю готовий робот-принтер під ключ» - ділиться Ван дер Вельден.

Головне завдання 3D-принтерів в підборі якісних матеріалів, адже це гарантія майбутньої стійкості і безпеки. Показник якості проявляється навіть у порівнянні в області зварювальної структури, яка нічим не відрізняється від стандартної, що підтверджує актуальність 3D-друку.

Стійкість і екологічність

3D-друк і роботизація - головні складові сучасного успішного проекту, і міст в Амстердамі пряме підтвердження практичності, багатофункціональності та стійкості. 3D-друк необов'язково може бути суперекологічний по свій структурою і функціями, але 3D-принтер споживає значно менше енергії, ніж фрезерний верстат, тому тягне за собою позитивну динаміку в сфері економіки.


Сучасне будівництво на межі загальної ери 3D-друку
 

Способи 3D-друку

«Існує кілька типів 3D-друку: порошковий друк, зварювання або бетонний друк. У MX3D головний акцент на друк Fused Deposit Modeling (FDM). Принцип роботи цієї печатки полягає в проходженні через головку принтера матеріалу і його складання шар за шаром, що гарантує довгострокову і в великих обсягах виконану роботу»- пояснює Ван дер Вельден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крихітні теплообмінники дозволять паливу гіперзвукового літака виступати в якості охолоджуючої рідини

«На сьогоднішній день 3D-друк зможе вирішити багато питань, зокрема, брак житла, адже в порівнянні зі стандартним будівництвом, цей альтернативний спосіб може набагато швидше впоратися з цим непростим завданням і вирішити світової житлове питання» - кажуть представники компанії MX3D.


Схожі матеріали:
👁 424
Категорія: Технології
Теги: 3D принтер, Сучасне будівництво, 3d-друк, будівництво, будівельна техніка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ