Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.12.2022

Компанія nFrontier представила міський електромобіль UILA, надрукований на 3D-принтері


Мікроавтомобіль має довжину 2,3 м, ширину 0,9 м та висоту 1,7 м, а його вага складає всього 70 кг


Мікроавтомобіль

Берлінська компанія nFrontier, розробила та представила міський електромобіль, надрукований на 3D-принтері.

Автомобіль, що отримав назву UILA, був розроблений з використанням промислового 3D-принтера Stratasys F770 і буде запущений у комерційне виробництво з використанням великосерійних технологій адитивного виробництва, таких як машини SAF (на основі порошку) та P3 (на основі фотополімеру), які повинні знизити виробничі витрати в порівнянні з традиційними методами, а також дозволяють виконувати деяке налаштування відповідно до переваг клієнта.

На стадії розробки, що повністю функціонує прототипу, чотириколісний електромобіль побудований на трубчастій алюмінієвій рамі із зовнішньою оболонкою, що складається з полімерних деталей, надрукованих на 3D-принтері. Сидіння та кермо також надруковані на 3D-принтері.

Мікроавтомобіль має довжину 2,3 м, ширину 0,9 м та висоту 1,7 м, а його вага складає всього 70 кг, що має запропонувати невелику витрату в пробках, спрощує паркування у густонаселеному центрі міста та сприяють гарній маневреності.

nFrontier каже, що UILA зручно вміщує двох, пасажир та водій, технічно може керуватися без прав у Німеччині, а також може використовувати велосипедні доріжки. Його електрична трансмісія оснащена ступичними двигунами ззаду та динамо-машиною з педальним приводом для живлення батареї ємністю 1200 Втч, що має бути достатньо для діапазону від 60 до 70 км.

Максимальна швидкість становить 25 км/год, а гальмівна здатність забезпечується гідравлічними дисковими гальмами, встановленими на кожному з чотирьох 20-дюймових коліс.


Мікроавтомобіль
 

Бортова інформаційно-розважальна система підключається до смартфона водія, на якому запущено супутню програму. І хоча подробиці на даному етапі не розголошуються, студія приготувала режим автономного паркування, де користувач зможе викликати автомобіль через програму, і він самостійно дістанеться місця зустрічі, а також функція, що дозволяє UILA слідувати за водієм, при цьому ніхто не сидить за кермом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український авіаконструктор збудував, у гаражі, одномісний вертоліт із двигуном від снігоходу «Буран»

nFrontier об'єдналася з партнерами з проектування та виробництва, щоб запустити серійне виробництво автомобіля в Німеччині з 2024 року, де, як очікується, він класифікуватиметься як електровелосипед. Повідомляється, що орієнтовна ціна «значно нижча за 10 000 євро».

 


Схожі матеріали:
👁 363
Категорія: Технології
Теги: електромобіль, міський автомобіль, електротранспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ