Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.12.2021

Сонячні електромобілі Lightyear Two надійдуть у продаж із 2024 року за ціною від 30 000 євро


За планом, щогодини стоянки під сонцем, дозволить власнику долати 12 км шляху.


Компанія Lightyear представила додаткові дані щодо своєї моделі електромобіля на сонячних батареях. Новинка, з якої компанія вийде на масовий ринок і виробництво якої має розпочатися в 2024, називатиметься Lightyear Two і коштуватиме від 30 000 євро.

Сонячний електромобіль Lightyear Two
 

Голландський стартап, створений студентами з команди сонячних перегонів TU Eindhoven, раніше вже анонсував серійний електромобіль, проте на той час згадувалася роздрібна ціна близько 50 000 євро. Але і це значно менше, ніж у дебютної моделі Lightyear One, вартість якої стартуватиме від 149 000 євро і яка буде вироблятися компанією Valmet Automotive з 2022 року.

Але плани змінилися, оскільки корективи внесла коронавірусна криза та нестача напівпровідників. Замість 2023 року у маси піде дешевша модель у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартап Bellwether Industrie успішно провів льотні випробування прототипу літаючого автомобіля Volar

У компанії вважають, що поява Lightyear Two дозволить зробити автомобілі, орієнтовані на сонячну енергію доступними для більшості покупців. У Lightyear інформацію про новинку тримають у секреті. Єдине, що прокоментували – доступність на світових ринках. Бюджетний автомобіль із сонячними панелями пропонуватимуть у Європі та США.

Сонячний електромобіль Lightyear Two

Основою Lightyear Two стануть ті ж технології, що раніше використовувалися в One. Його кузов буквально усіяний сонячними панелями, їхня сумарна площа становить 5 квадратних метрів. Вони дозволять власникам "місяцями їздити без підзарядки". За планом, щогодини стоянки під сонцем, дозволить власнику долати 12 км шляху. Ну а повністю заряджена батарея зможе забезпечити пробіг 725 км у вимірювальному циклі WLTP.

Схожі матеріали:
👁 535
Категорія: Технології
Теги: сонячна батарея, електромобіль, електротранспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ