Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.02.2023

Літаком Lockheed Martin вперше керував штучний інтелект протягом 17 годин


VISTA X-62A є модернізованим F-16D Block 30 Peace Marble II із встановленою авіонікою Block 40.


винищувач Lockheed Martin F-16 під назвою VISTA X-62A

Під час випробувального польоту з каліфорнійської бази ВПС Едвардс спеціальний учбово-тренувальний винищувач Lockheed Martin F-16 під назвою VISTA X-62A став першим тактичним літаком, керованим штучним інтелектом.

Це може мати велике значення, оскільки нових пілотів необхідно навчати управлінню високопродуктивними літаками у різних умовах. Через те, що виробництво та обслуговування винищувачів обходиться дуже дорого, сьогодні військово-повітряні сили набагато менші, ніж раніше.

Завдяки розвитку штучного інтелекту інженери тепер мають інструмент, який може робити дві речі одночасно. «Літак для випробувань зі змінним моделюванням у польоті» (VISTA), створений секретною дослідною лабораторією Lockheed Martin Skunk Works у співпраці з корпорацією Calspan, використовується в Школі льотчиків-випробувачів ВПС США в Едвардсі для моделювання льотних характеристик різних літаків. Крім того, це включає автономію.

VISTA X-62A є модернізованим F-16D Block 30 Peace Marble II із встановленою авіонікою Block 40. Спочатку він називався NF-16D, але в червні 2021 року уряд США оголосив його національним надбанням і змінив назву на X-62A.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Geely розпочав випробування найбільшого п'ятимісного електричного повітряного таксі eVTOL

VISTA X-62A має надзвичайно передові можливості усередині посиленої оболонки із алюмінієвого сплаву. «Система моделювання VISTA» (VSS) від Calspan та «Алгоритм слідування моделі» (MFA) від Lockheed Martin та «Система автономного управління моделюванням» (SACS) є найбільш примітними.

винищувач Lockheed Martin F-16 під назвою VISTA X-62A

Разом вони наділяють літак новими функціями, які перетворюють його на систему, яка може сама літати, і на місце для тестування штучного інтелекту. "Enterprise Mission Computer" версії 2 (EMC2), також відомий як "Einstein Box", який призначений для того, щоб старі системи могли зв'язуватися один з одним для обміну даними між усіма доменами, управляється Skunk Works "Enterprise-wide Open". Архітектура систем» (E-OSA) у системі SACS.

Схожі матеріали:
👁 300
Категорія: Технології
Теги: штучний інтелект, Винищувач, літак, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ