Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.02.2024

Американський стелс винищувач 6-го покоління працюватиме як у пілотованому, так і безпілотному режимі


За прогнозами Міністерства оборони, вартість кожного літака NGAD складе 300 мільйонів доларів


винищувач 6-го покоління

Американські військові не розкривають навіть загальні тактико-технічні характеристики нового винищувача 6-го покоління. Але відомо, що нові бойові літаки мають бути багатоцільовими, здатними вести повітряну битву та завдавати ударів по наземних цілях, а також літати на великі відстані зі значним запасом озброєння на борту.

Програма повітряного домінування наступного покоління NGAD – це проект Повітряних сил США для створення сімейства авіаційних систем, що включає винищувачі, безпілотники та інші платформи.

Компанія Pratt & Whitney оголосила про завершення критичного етапу оцінки адаптивної силової установки наступного покоління (NGAP) спільно з ВПС США у рамках проектного рішення конструкції двигуна NGAD.

«Протягом усього процесу розробки ми впроваджуємо цифрову трансформацію в NGAP і змінюємо досвід користувача, щоб швидко і ефективно постачати ці передові адаптивні двигуни», - заявила Джилл Альбертеллі, президент відділу військових двигунів компанії Pratt & Whitney.

винищувач 6-го покоління

Наступним кроком стане проведення наземних випробувань прототипів, щоби переконатися, що вони працюють так, як задумано, перш ніж їх впровадять у прототип літака.

«Ця технологія має вирішальне значення для підтримки переваги у повітрі – саме тому компанія Pratt & Whitney здійснила значні інвестиції у дослідження, розробку та передове виробництво. Продовження державного фінансування розробки силових установок шостого покоління має залишатись пріоритетним напрямком для підтримки найважливіших етапів розвитку платформи», - додала Альбертеллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Saab розробляє малопомітний надзвуковий безпілотник типу "вірний ведущий"

«Технології NGAP забезпечать підвищену живучість, паливну ефективність, надійне керування потужністю та тепловим режимом. Це необхідно для забезпечення необхідної дальності польоту, можливостей зброї та датчиків, а також виживання, які будуть потрібні майбутнім платформам повітряного панування для задоволення мінливих оперативних потреб», - кажуть у RTX.

Програма просувається до оперативних можливостей. У розробці нового винищувача беруть участь Lockheed Martin та Boeing, а Textron та General Atomics працюють над деякими технологіями для літака.

винищувач 6-го покоління

Програма Next Generation Air Dominance (NGAD) спрямована створення майбутнього американського стелс-винищувача 6-го покоління. Хоча про точні можливості літака відомо небагато, ВПС хочуть платформу, яка могла б працювати як у пілотованому, так і безпілотному режимі. У міру розвитку технологій безпілотні повітряні системи стають все більш поширеними. ВПС шукають не безпосередньо безпілотний літак, а щось, що працюватиме у зв'язку з безпілотниками.

Але ці передові можливості коштують дорого. За прогнозами Міністерства оборони, вартість кожного літака NGAD складе 300 мільйонів доларів. Але, як кажуть у Пентагоні, програвати війну собі дорожче.

Схожі матеріали:
👁 572
Категорія: Технології
Теги: надзвуковий літак, Винищувач, літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ