Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2024

Saab розробляє малопомітний надзвуковий безпілотник типу "вірний ведущий"


Вид на модель знизу підтверджує, що дрон повинен мати значний внутрішній простір для перевезення озброєння


надзвуковий безпілотник типу "вірний ведущий"

Saab працює над концепцією надзвукового, малопомітного дрона Saab Loyal Wingman типу "вірний ведущий". Програма вже реалізується за рахунок коштів компанії, але донедавна залишалася засекреченою. Поява такої концепції дрону повністю відповідає статусу компанії як одного з провідних європейських розробників безпілотних систем.

Концепція дрону, розробленого в рамках програми Saab Future Combat Air System (FCAS), з'явились у соціальних мережах. Варто зазначити, що номенклатура FCAS використовується британськими та європейськими ініціативами майбутнього повітряного бою, в основі кожної з яких лежить винищувач з екіпажем.

На відміну від багатьох подібних проектів та концепцій, дрон створений для забезпечення високої швидкості, надзвукового режиму та низької помітності. Він має гладку, змішану конфігурацію крила і корпусу з помітною вилицею, що проходить по стрілоподібних передніх краях.

надзвуковий безпілотник типу "вірний ведущий"

Укорочені стрілоподібні крила мають зубці, що виступають на задній кромці і, мабуть, оснащені відносно дуже великими поверхнями управління. Зважаючи на все, фюзеляж має оптимізацію за площею для досягнення надзвукової ефективності.

Концепт також оснащений одним двигуном, що живиться від заднього повітрозабірника над носовою частиною фюзеляжу (призначений для випробувань моделі в аеродинамічній трубі). Хоча область сопла на моделі особливо непомітна, у майбутньому вона може бути вдосконалена. З іншого боку, сопло може просто не мати деталей, оскільки воно могло бути непотрібним для випробувань в аеродинамічній трубі. Тим не менш, він відносно добре захований у хвостовому оперенні, що дає йому прикриття.

надзвуковий безпілотник типу "вірний ведущий"

Типовий для малопомітних літаків дрон має нахилені назовні вертикальні стабілізатори, встановлені на стрілах, що виступають по обидва боки задньої частини фюзеляжу, а традиційне горизонтальне оперення відсутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наземна станція TarQis забезпечить військовим захищений квантовий зв'язок із супутниками

Вид на модель знизу підтверджує, що дрон повинен мати значний внутрішній простір для перевезення озброєння. Довгі відсіки для зберігання розташовані по обидва боки фюзеляжу. На ілюстраціях показано звичайне колісне триколісне шасі, яке забирається у фюзеляж.

надзвуковий безпілотник типу "вірний ведущий"

На даний момент основна увага зосереджена на аеродинамічній розробці надзвукової малопомітної концепції безпілотника в рамках ранніх стадій проектування, що проводиться в аеродинамічній трубі, а також з використанням комп'ютерного моделювання.

Схожі матеріали:
👁 246
Категорія: Технології
Теги: БПЛА, надзвуковий безпілотник, Дрон, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ