Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2024

Наземна станція TarQis забезпечить військовим захищений квантовий зв'язок із супутниками


Зв'язок супутників зі станцією проводитиметься за допомогою квантового розподілу ключів (QKD)


Наземна станція TarQis

Сінгапурська компанія SpeQtral, що працює в галузі квантових комунікацій, оголосила про запуск мобільної квантово-оптичної наземної станції TarQis для забезпечення захищеного зв'язку із супутниками.

Зв'язок супутників зі станцією проводитиметься за допомогою квантового розподілу ключів (QKD). Супутники SpeQtral будуть використовувати для своїх цілей уряди, військові, телекомунікаційні компанії, фінансові установи та центри обробки даних.

Станція обладнана модульним квантовим приймачем, сервером керування QKD та оптичним телескопом. Всі ці пристрої помістилися у стандартний 6-метровий контейнер, що спрощує транспортування. У роботі використовуються стандартні інтерфейси передачі даних, що дозволяють користувачам розгортати TarQis будь-де для забезпечення супутникового зв'язку QKD на великі відстані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовий шолом нового покоління NG-IHPS забезпечує покращений балістичний та осколковий захист, оснащений системою нічного бачення

TarQis – це готове рішення для державного та оборонного секторів, телекомунікацій, фінансових послуг та центрів обробки даних. Станція може працювати локально, а також функціонувати як вузол міської оптоволоконної мережі забезпечуючи розширене підключення до інших міських мереж за допомогою QKD.

Схожі матеріали:
👁 217
Категорія: Технології
Теги: квантовий зв'язок, супутниковий зв'язок, бездротовий зв'язок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ