Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.10.2022

Новий надзвуковий літак X-59 зможе літати швидше за звук, не генеруючи гучних звукових ударів


Авіаційні новатори з місією NASA Questt готові знову подолати звуковий бар'єр


Новий надзвуковий літак X-59

Сімдесят п'ять років тому над пустелею Каліфорнії, групою дослідників з Національного консультативного комітету з аеронавтики (NASA), вперше було випробувано ракетоплан Bell X-1, що летить зі швидкістю, що перевищує швидкість звуку.

Авіаційні новатори з місією NASA Questt готові знову подолати звуковий бар'єр. Але цього разу зовсім іншим способом, який міг би дати можливість одного чудового дня подорожувати повітрям так само швидко, як будь-який з пілотів X-1, що літали на надзвуку.

Перший надзвуковий політ був величезним досягненням, і тепер ви подивіться, як далеко ми просунулися з тих пір. Те, що ми робимо зараз, є кульмінацією великої частини їхньої роботи», - сказала Кетрін Бахм, авіаційний інженер Центру льотних досліджень Армстронга NASA у Каліфорнії.

Бахм та її команда відповідають за розробку та створення X-59, експериментального літака NASA, який є центральним елементом Questt. За допомогою Quest NASA планує продемонструвати, що X-59 може літати швидше за звук, не генеруючи зазвичай гучних звукових ударів, які призвели до заборони надзвукових польотів над землею в 1973 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невелика модифікація дозволила Tesla Model S проїхати 2575 км

План NASA включає політ X-59 над кількома населеними пунктами, щоб з'ясувати, як люди реагують на тихіший звуковий удар, який він видає, - якщо вони взагалі щось почують. Їхні відповіді будуть передані регулюючим органам, які потім розглянуть можливість написання нових правил для зняття заборони.


Новий надзвуковий літак X-59
 

Коли це станеться, це стане ще однією історичною віхою у польоті, потенційно відкриваючи нову еру в авіаперевезеннях. NASA сподівається, що завдяки X-59 та його безшумній надзвуковій технології польоти зі швидкістю, що перевищує швидкість звуку, стануть доступними для всіх. Перший політ Х-59 намічено на початок 2023 року.

Схожі матеріали:
👁 344
Категорія: Технології
Теги: надзвуковий літак, літак, авіація, NASA




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ