Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.10.2016

Лубенські медики стали першими в обласному чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги


У Полтаві пройшов перший обласний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги під назвою «Полтавські медичні ралі-2016»


Лубенські медики – перші в області!Нещодавно у Полтаві пройшов перший обласний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги під назвою «Полтавські медичні ралі-2016».

Його організатором став Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на території обласної психіатричної лікарні ім. Мальцева, ландшафт якої відповідає всім вимогам змагань.

Перемогу у дебютних медичних змаганнях здобула лубенська бригада.

Вперше на Полтавщині відбувся чемпіонат «Полтавські медичні раллі-2016», в яких взяло участь десять кращих бригад екстреної медичної допомоги (колишня «швидка») – три з Полтави, дві з Лубен, ще три з Кременчука і дві з Миргорода.  Про це повідомили у прес-службі Лубенської міської ради

На урочистій церемонії відкриття змагань присутніх привітали начальник відділу Департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Мохначов, головний лікар Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександр Лавренко, інші особи.

А далі були самі змагання. Командам необхідно було виконати дев’ять завдань. Конкурсні завдання та система їх оцінювання розроблені Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України.

 


 

Очолював суддівську колегію змагань полтавець Юрій Безрядін, завідувач відділом виїзної екстреної консультативної медичної допомоги. За легендами, учасники змагань мали приймати пологи вдома, потрапляти у надзвичайну ситуацію з великою кількістю потерпілих, реанімувати тяжкохворих, рятувати потерпілих у ДТП, правильно встановлювали діагноз і надавали невідкладну допомогу хворому з рідкісною для нашої місцевості хворобою, а також якісно виконати складні лікарські маніпуляції і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавці, які не встигли оформити субсидію, мають право на компенсацію

Як повідомила старший лікар станції ЕМД № 3 м. Лубни, член суддівської колегії вищеназваних змагань Олена Бондаренко, до Полтави поїхала команда медиків лубенської станції на чолі з головним лікарем Юрієм Палигою, старшим фельдшером Раїсою Залатою, відеооператором Людмилою Плішенко і двома виїзними бригадами лікарів на чолі з Людмилиою Ростем і Любов’ю Жайворінок.

 

 

Конкурсні завдання складалися із наступних етапів:  – «Утоплення», ІІ – «Падіння з висоти з гіпоглікемією», ІІІ – «Інфаркт міокарду з кардіологічним шоком», ІV – «Менінгококкові інфекції у дитини, ускладнені інфекційно-токсичним шоком і судомним синдромом», V – «Позалікарняні пологи.

Реанімація новородженого. Післяпологова кровотеча», VI – «Ужалення осою, ускладнене алергічною реакцією з анафілактичним шоком. Удар електричним струмом», VII – «Вибух піротехнічного засобу з багатьма потерпілими. Численні травматичні і опікові ушкодження», VII – «ДТП (зіткнення легкового авто з мотоциклом). Політравма. Черепно-мозкова травма. Пневмоторакс.

 

 

Відкритий перелом ніг. Внутрішня кровотеча», VIII – «Медичне сортування» (під час футбольного матчу на стадіоні стався теракт – вибух). Потрібно було координаторам розподілити місця за зонами в залежності від тяжкості травм. Окрім медиків, були задіяні працівники поліції і МНС, волонтери.

Того дня «швидкі» їздили територією медичного закладу за встановленим маршрутом, поспішаючи «на виклики», щоб оперативно і якісно виконати складні завдання. Кілька годин тривала тяжка й напружена робота. Усі команди виступали гідно, працювали якісно і злагоджено, підтримуючи один одного. Постійно допомагали медикам, волонтери і водії. Словом, відчувався колективний дух.

 

 

За підсумками цікавих та напружених змагань чемпіоном стала бригада станції ЕМД № 3 м. Лубни  у складі лікаря Любові Жайворонок, фельдшера Максима Василенка, волонтера Тетяни Лисенко і водія Андрія Хамули. Переможці отримали медалі, грамоти, кубок і головний приз – сучасний плазмовий телевізор «Toshiba».

Другими стали медики Полтави, а третіми – бригада служби «103» із Кременчука. Високе четверте місце посіла ще одна лубенська бригада – Людмила Ростем (лікар), Володимир Сухопара (фельдшер), Андрій Гордійчук (волонтер, фельдшер) і Андрій Бугай (водій). Ось що розповів після повернення в рідне місто наставник переможців, головний лікар станції екстреної медичної допомоги № 3 м. Лубни Юрій Палига:

 

 

Усі команди виявили хороші знання та професійні навички, після чого ретельно проаналізуються результати конкурсу аби попрацювати над помилками і виправити їх до наступних змагань, які підняли службу екстреної медичної допомоги на вищий щабель загальнодержавного рівня. Гадаю, що такі конкурси стануть щорічними і, можливо, набудуть статусу всеукраїнських.

Переможцями можна вважати усі команди, адже участь у ралі-2016 – це добре навчання для кожного з учасників. Але, все ж, хочу відзначити наші лубенські бригади, які виступили найуспішніше, вкотре прославивши нашу екстрену медицину і славне тисячолітнє місто Лубни.

 























Схожі матеріали:
👁 1184
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, медицина, естрена медицина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ