Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.05.2014

Мешканці Лозової ледь не спричинили аварію на залізниці


Сума завданого матеріального збитку склала понад 60000 гривень


Мешканці Лозової ледь не спричинили аварію на залізниці

Співробітники лінійного відділу на ст. Лозова УМВС України на Південній залізниці затримали двох місцевих мешканців, які на вхідному світлофорі перегону «Лозова – 939 км» вчинили крадіжку реле. Така небезпечна витівка могла призвести до небезпечних наслідків.

До чергової частини лінвідділу від працівників залізниці надійшло повідомлення, що на вхідному світлофорі перегону «Лозова – 939 км» з релейної шафи зникло 16 реле, та згодом залізничники знову виявили відсутність реле у кількості 25 штук.

За фактом вчинення крадіжки правоохоронці розпочали пошуки зловмисників. В результаті проведених оперативних заходів міліціонери встановили, що крадіжку залізничного обладнання вчинили двоє місцевих мешканців, 1969 та 1973 років народження.

Свої дії чоловіки пояснили скрутним матеріальним становищем. Вкрадені деталі зловмисники мали намір здати на металобрухт, а виручені кошти витратити на власні потреби. Про небезпечні наслідки, які можуть настати через відсутність даного обладнання, чоловіки навіть і не думали.

Проведена технічна експертиза показала, що своїми діями чоловіки створили загрозу безпеці руху поїздів, що також могло привести до більш тяжких наслідків (аварія, катастрофа) та створило небезпеку для життя і здоров’я пасажирів та робітників залізниці.

Сума завданого матеріального збитку склала понад 60000 гривень.

На даний момент відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) та ч. 1 ст. 277 (пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів) КК України, санкції яких передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі проводиться досудове розслідування та встановлюються всі подальші обставини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині донька зарубала матір та сховала в дворі

Правоохоронці вкотре нагадують, що залізниця є зоною підвищеної небезпеки і функціонує як єдине ціле, тому пошкодження окремих її елементів може призвести до непередбачуваних наслідків, навіть до травм або загибелі людей.

Помічник начальника ЛВ на ст. Лозова із зв’язків з громадськістю



Схожі матеріали:
👁 931
Категорія: Актуально
Теги: лінійний відділ, Лозова, збиток, реле




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ