Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.05.2013

У полюванні за металом житель Полтавщини демонтував залізничні деталі з діючої колії


Працівники лінійного відділу на ст. Кременчук затримали зловмисника


У полюванні за металом житель Полтавської області демонтував залізничні деталі з діючої колії

Працівники лінійного відділу на ст. Кременчук затримали зловмисника, який у Полтавській області на перегоні Ліщинівка-Кобеляки викрав 240 деталей верхньої будови колії.

Відсутність на залізничному полотні 240 клемних болтів в зборі виявив бригадир колії при обході території та повідомив до чергової частини лінійного відділу.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів під час обходу території розташованих поблизу залізниці населених пунктів, на подвір`ї одного з домоволодінь правоохоронці виявили демонтовані залізничні деталі.

«Мисливцем за металом» виявився 54-річний житель одного з селищ Кобеляцького району Полтавської області. Чоловік зізнався, що знімав деталі у нічний час за допомогою розвідного ключа, складав у мішки та переносив додому. Не маючи постійної роботи, викрадені комплектуючі залізничної колії він хотів здати до пункту прийому металобрухту, а виручені кошти витратити на власні потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пассажир сможет выбирать между дневными скоростными и традиционными ночными поездами

За словами першого заступника начальника – начальника слідчого відділення Романа Шелеська, вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) КК України, яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. «До того ж, правопорушникові доведеться відшкодувати завданий залізниці матеріальний збиток, сума якого наразі встановлюється», - констатував правоохоронець.

Правоохоронці застерігають громадян від вчинення подібних правопорушень та наголошують, що залізниця здійснює перевезення людей та вантажів, інколи небезпечних, і будь-яке несанкціоноване втручання в дії залізничного обладнання може призвести до непередбачуваних наслідків – травмування чи загибелі людей, або спричинити техногенні катастрофи.
 
СЗГ УМВС України
на Південній залізниці


Схожі матеріали:
👁 1336
Категорія: Актуально
Теги: лінійний відділ, залізничного обладнання, міліція, крадій, зловмисник, Кременчук




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ