Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.08.2016

Мріємо про розвиток Тополевого


19 серпня у Тополевому будуть святкувати День села, 110 років з дня заснування


Мріємо про розвиток ТополевогоВолодимир Олексійович Лученко, голова Тополівської сільської ради, запланував масштабні роботи по благоустрою сіл Тополевого, Відрадного та Світанку. 19 серпня День села Тополевого, 110 років з дня заснування. Вся громада готується гідно зустріти ювілейну дату.

Старше покоління жителів нашого району пам'ятають про "золоті часи" села Тополевого. Тоді слава про потужний радгосп розліталася далеко за межі області. Навіть, зараз за старими напівзруйнованими будівлями по центральній вулиці Тополевого можна зрозуміти масштаб розквіту села в радянські часи. Яке ще село мало свій спортивний комплекс, басейн, двоповерховий клуб, гуртожиток? Руїни багато про що можуть розповісти...

В наші часи села так не розвиваються... Але права опускати руки ми не маємо. Про розквіт села мріє і новий голова Тополівської сільської ради - Володимир Олексійович Лученко.

19 серпня, коли всі люди відмічають свято Преображення Господнього, або Спаса, у Тополевому будуть святкувати День села, 110 років з дня заснування. Вже зараз тривають роботи до гідного відзначення ювілею села. Володимир Олексійович розповідає, що збільшення ставок земельного податку по Тополівській сільській раді дало змогу подбати про благоустрій села.

Вже затверджені технічні умови, підготовлена вся документація та отримані дозволи на проведення освітлення вулицями сіл Тополевого, Світанку та Відрадного.

Підрядником виступає лубенська фірма, яка установить плафони та лампи на електроопорах для освітлення вулиць ввечері та вночі. В центрі села, біля сільської ради буде замінено старий паркан на новий, вже встановили огорожу на сільському цвинтарі. "Прикро, -говорить голова села, - що не маємо своєї школи та дошкільного навчального закладу".Школярів під час навчального року організовано підвозять двома автобусами до міських шкіл. А ось дошкільнят у селі -64, і всі батьки мріють, щоб у Тополевому був свій садочок.

Володимир Олексійович зараз консультується зі спеціалістами, щоб відремонтувати приміщення другого поверху сільської ради для потреб малечі. За підтримки районного керівництва, місцевих сільських господарств можливе швидке вирішення цієї проблеми. Та попереду - великий об'єм робіт. Адже при відкритті дошкільних закладів потрібно дотримуватися багатьох вимог. У планах голови і ремонт сільського будинку культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківці гучно та весело відсвяткували народне свято Івана Купала

Володимир Олексійович дякує за підтримку у своїх починаннях керівникам ТОВ "Гядт-Агро"(М.Д. Хачатряну, В.І.Науменку), СФГ "Нове-2" (О.Г. Тараненку та З.В. Тараненко), СФГ "Юст" (Ю Я. Охріменку), СФГ "Олімп" (О.О. Линовицькому).

Тісна співпраця сільської ради з ТОВ "Гядт-Агро". З квітня місяця цього року водогони Тополівської сільської ради утримуються цим підприємством. Оскільки господарство має багато техніки, то допомагають селянам.

Взимку - сучасні трактори чистили вулиці, влітку-ремонтували водогони. Обіцяють також обладнати автобус ритуальних послуг, щоб надавати родичам померлих односельців. Серед планів ТОВ "Гядт-Агро", за словами голови села, і ямковий ремонт сільських доріг.

Ми сподіваємося, що мрії Володимира Олексійовича про розквіт Тополевого здійсняться. І вже влітку на темних вулицях села спалахне яскраве світло, а незабаром лунатиме дитячий сміх у місцевому садочку!
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1359
Категорія: Прес-реліз
Теги: день села, Гребінківщина, Тополеве




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ