Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.10.2016

Почаївка святкувала День села


Родзинкою свята у Почаївці став Зразковий духовий оркестр із села Заріг Оржицького району


духовий оркестр Заріг Оржицького району Цього року село Ульяновка змінило своє ім'я. Хоча нова назва не відмінила старі традиції. Голова села Сергій Іванович Кальченко розповів, що п'ять років тому було вирішено святкувати День села наприкінці вересня, коли всі села Гребінківщини були визволені від німецько-фашистських загарбників.

Село причепурилося до свята. Біля клубу прикрасили сцену, підготували тематичні виставки, повиносили стільці для глядачів. Для дітей запрацював ігровий майданчик, для дорослих - буфет.

Зі стендів біля клубу привітно посміхалися відомі земляки, якими пишаються почаївці. Це і заслужена артистка України Олена Олексіївна Білоконь, яка часто дарує свої пісні гребінківцям та односельцям.

Інший стенд з фотографіями був присвячений заслуженому працівнику культури Григорію Олексійовичу Островному, який вже 34 роки навчає студентів у Гадяцькому училищі культури. А вже чарівна частина людства залюбки роздивлялася витвори жіночих рук - картини, серветки, рушники, вишиті нитками та бісером.

Почаївці пишаються своїми майстринями вишивки - Марією Іванівною Сиротою, Анастасією Миколаївною Низовою та Зоєю Олексіївною Палецькою.

Родзинкою свята у Почаївці став Зразковий духовий оркестр із села Заріг Оржицького району.
Молодь чудово та злагоджено грала на різних музичних інструментах, зриваючи аплодисменти глядачів. Навіть, гімн України у виконанні духового оркестру звучав особливо урочисто та піднесено. Почаївці відмітили керівника оркестру Івана Павловича Слинька почесною грамотою.

Розпочинаючи свято, голова села розповів про здобутки та підвів підсумок проведених робіт. І таки є чим пишатися Почаївській сільській раді. До осель жителів віддалених від центру сіл було прокладено 12 км водогону, тривають роботи і в Почаївці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В сектор "М" у зоні АТО з Гребінківщини направлено допомогу -

Багато робиться в селі і для підростаючого покоління. У дитячому садочку встановили новий ігровий майданчик, зробили паркан. Також у селі проведено ремонт доріг. Сергій Іванович поділився з односельцями ближніми планами по ремонту сільського Будинку культури. До зими планується утеплення будівлі, заміна старих вікон на нові пластикові та відновлення опалення.

З подарунками до почаївців завітала керуюча відділу соціальної політики компанії"Кернел" В.Г.Пищида. Валентина Григорівна подарувала розвиваючі ігри для вихованців дитячого дошкільного закладу "Берізка".

У села є майбутнє, якщо в ньому народжуються діти. А у Почаївці цього року народилося одинадцятеро дітей.

Лунала музика, співали та танцювали аматори сцени, смачна польова каша, шашлики та різні смаколики підняли настрій почаївцям. Село святкувало...
 
За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1234
Категорія: Прес-реліз
Теги: день села, Гребінківщина, Почаївка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ