Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.01.2013

На Полтавщині стартував унікальний проект


На Полтавщині розпочато реалізацію пілотного проекту «Створення модельного центру служби пробації»


На Полтавщині стартував унікальний проект

На Полтавщині розпочато реалізацію пілотного проекту «Створення модельного центру служби пробації».

24 січня в управлінні Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області відбулась зустріч начальника управління генерал-майора внутрішньої служби Миколи Ісаєва, завідувача сектору кримінально-виконавчої інспекції області Олександра Дем’яненка, керівника пенітенціарного відділу благодійної асоціації «Світло надії» Романа  Дрозда із радником програми Ради Європи «Підтримка в’язничної реформи в Україні» Мартином Седоном (Великобританія) та Володимиром Головатенком, керівником програми Ради Європи в Україні. Представники Ради Європи перебували на Полтавщині з дводенним робочим візитом.

Як розповів  керівник пенітенціарного відділу благодійної асоціації «Світло надії» Роман  Дрозд, під час зустрічі обговорювались питання впровадження пілотного проекту «Створення модельного центру служби пробації» в Полтавській області, його нормативно-правове забезпечення, планування діяльності на майбутнє. За словами радника програми Ради Європи Мартина Седона, він щиро захоплюється, з того, як можуть активно та професійно співпрацювати неурядова організація та кримінально виконавча інспекція. «Вашій співпраці та координації можуть позаздрити розвинуті Європейські структури», - зазначив Мартин Седон.

Вперше в Україні  у рамках проекту «Підтримка в’язничної реформи в України» під егідою Генерального директорату з прав людини і норм права Ради Європи на базі міжрайонного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції розпочато впровадження елементів пробації, а саме соціального навчання (консультацій) осіб, які перебувають на обліку в КВІ. Дана активність реалізується спільно з працівниками Благодійної Асоціації «Світло надії».

25 січня фахівці з Ради Європи відвідали заняття з соціального навчання, в якому приймають участь 10 засуджених, що стоять на обліку в підрозділах кримінально-виконавчій інспекції міста Полтава за статтями пов’язаними з незаконним обігом наркотиків. Дані заняття проводяться в рамках пілотного впровадження елементів наглядової пробації, фахівцями БА «Світло надії».  Паралельно з цими заняттями проводяться навчання 9 інспекторів КВІ, які у майбутньому вже самостійно зможуть працювати з підобліковими за напрямком соціального навчання (консультування).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед міліціонерів Полтавщини проходить «чистка» кадрів

Після заняття, гості поспілкувалися із засудженими, що приймали участь в заході та відмітили високий фаховий рівень тренерів. Заняття з соціального навчання спрямовані на відновлення старих або отримання нових знань, навичок життя без наркотиків та криміналу.

На сьогоднішній день відібрано та ведеться робота за напрямком соціального навчання «Другий шанс» з трьома групами підоблікових КВІ (наркозалежні, підлітки, безробітні).

Завдяки запропонованому підходу, що реалізують інспектори  кримінально – виконавчої інспекції Полтавщини та фахівці БА «Світло надії» очікується зменшення рівня рецидиву злочинів, поступово змінюватиметься мислення та модель поведінки осіб, які стоять на обліку в КВІ на безпечну та таку, що відповідає загально прийнятим суспільним нормам та цінностям.

vpoltave.pl.ua


Схожі матеріали:
👁 1306
Категорія: Актуально
Теги: керівник, радник, Європа, Організація, Україна. Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ