Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.07.2016

На Полтавщині знайшли золото скіфів


Було знайдено золоту бляшку із унікальним зображенням “лежачого козла”, давністю понад 2700 років


На Полтавщині знайшли золото скіфівВ результаті археологічних розкопок на Більському городищі, що в Котелевському районі Полтавcької області, було знайдено скіфське золото. Про це повідомив заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.

“Не пройшло пару днів, коли обласні депутати на сесії відновили реальну підтримку археології на Полтавщині, як відразу „дух археології“ віддячив! Поховання другої половини 7 століття до н.е. і близько 30 золотих виробів, в скіфському звіриному стилі. На Лівобережній Україні такого ще не було!”, — розповів А. Ханко.

За його словами, археологи у кургані на некрополі Скоробір знайшли унікальне для лівобережжя України скіфське золото, загалом більше 30 золотих виробів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 28 липня - день Володимира-Хрестителя і відпочинку жінок

Керівник археологічної експедиції Ірина Шрамко розповіла журналістам, як знайшли золоту бляшку із унікальним зображенням “лежачого козла”, давністю понад 2700 років. Також знайшли золоту підвіску та ювелірні прикраси з припаюванням.

Більшість курганів свого часу були розграбовані, тому ця знахідка є такою цінною.

Схожі матеріали:
👁 976
Категорія: Прес-реліз
Теги: археологи, Полтавщина, знахідка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ